Ghid de instalare a aplicatiei Revisal, versiunea 6.0.6 (obligatorie din 20.05.2019)

Aplicatia Revisal este pusa la dispozitia angajatorilor de catre Inspectia muncii si este folosita pentru infiintarea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic.

*(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat 2019
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat 2019
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizat 2019

Aplicatia poate fi descarcata gratuit de pe pagina de Internet a Inspectiei Muncii de catre orice angajator care doreste sa utilizeze aceasta aplicatie.

Aplicatia Revisal poate gestiona simultan, in mod independent, mai multe registre electronice ale mai multor angajatori.

Incepand cu data de 20 mai 2019, transmiterea registrului de evidenta a salariatilor in format electronic va putea fi efectuata numai pentru fisiere de tip .rvs generate sau validate prin versiunea 6.0.6 a aplicatiei Revisal.

Angajatorii care in prezent utilizeaza versiunea 5.0.8 a aplicatiei, in mod obligatoriu, isi vor instala mai intai versiunea 6.0.5 dupa care vor putea instala versiunea 6.0.6.

Pasii de urmat pentru instalarea versiunii 6.0.6
Versiunea 6.0.6 a aplicatiei Revisal poate fi instalata numai daca este deja instalata versiunea 6.0.4 sau 6.0.5 sau nu ati avut nicio alta versiune de Revisal instalata anterior.

Pentru instalarea Revisal 6.0.6 nu este necesara dezinstalarea versiunii anterioare a aplicatiei ReviSal 6.0.5 sau 5.0.8.

Daca se doreste instalarea versiunii 6.0.6 a aplicatiei Revisal iar pe calculator este instalata versiunea 5.0.6 sau 5.0.8 a aplicatiei, este necesara, in prealabil, trecerea la versiunea 6.0.5 a aplicatiei.

Important! Pentru securitatea datelor, este indicat ca inainte de orice operatiune legata de instalarea noii versiuni a aplicatiei ReviSal, sa fie efectuata o copie de siguranta a bazei de date, accesand butonul „Salvare baza de date” din meniul „Instrumente”. Salvarea este utila pentru a preveni pierderea accidentala a datelor.

Dupa ce s-a descarcat arhiva de tip *.zip de pe pagina de Internet a Inspectiei Muncii, se trece la dezarhivarea continutului arhivei intr-un director pe disc. Dupa dezarhivare, se acceseaza continutul folderului unde s-a efectuat dezarhivarea si se acceseaza fisierul „Revisal.msi” pentru a incepe procedura de instalare.

Pasii pentru instalarea aplicatiei sunt urmatorii:

Pasul 1: Termeni si conditii specifice utilizarii aplicatiei Revisal
Se citesc notele asupra versiunii, se selecteaza daca sunteti de acord sau nu, si se apasa butonul „Inainte” (in cazul in care ati selectat ca sunteti de acord).

Pasul 2: Alegerea directorului de instalare a aplicatiei Nota
La instalarea versiunii 6.0.6, trebuie sa respectati parametrii setati la instalarea versiunii anterioare, 6.0.5 sau 6.0.4:
– Directorul de instalare a aplicatiei;
– Utilizatorii pentru care se instaleaza aplicatia (‘Toti utilizatorii’ sau ‘Doar Eu’ ).

In fereastra se va afisa calea implicita de instalare a aplicatiei, aceasta fiind in directorul „C:\Program Files (x86)\Teamnet\Revisal HG500-2011”.

Daca se vrea instalarea intr-o alta locatie trebuie sa precizati locatia in care se va instala programul apasand pe butonul „Cauta” sau sa introduceti manual locatia respectiva.

Pentru a verifica spatiul liber de pe disc puteti utiliza butonul „Spatiu pe disc” care va afisa toate partitiile si spatiul disponibil pe fiecare dintre acestea.

Aplicatia poate fi accesata numai de cel care instaleaza aplicatia sau de catre toti utilizatorii calculatorului respectiv. Aveti optiunile:
• „Toti utilizatorii” daca doriti sa instalati pentru oricine foloseste acest calculator;
• „Doar eu” daca doriti sa instalati doar pentru utilizatorul curent.

Accesul la baza de date de registru este permis fiecaruia dintre utilizatorii unui sistem de calcul pe care a fost realizata instalarea aplicatiei Revisal cu optiunea „Toti utilizatorii”, numai pentru datele de registru aferente angajatorilor adaugati sau importati de catre acestia, datele corespunzatoare angajatorilor initializati de catre ceilalti utilizatori ai statiei nefiind accesibile. In consecinta, in cazul in care se doreste gestionarea in comun, de catre toti utilizatorii statiei de calcul pe care este instalata aplicatia Revisal, a datelor de registru pentru toti angajatorii inregistrati in baza de date, se recomanda crearea unui utilizator dedicat (denumit, de exemplu, Revisal), cu care sa se autentifice, pentru operarea in cadrul aplicatiei Revisal, toti utilizatorii acreditati.

Pentru a incheia acest pas, faceti click pe „Inainte” pentru confirmarea instalarii in directorul de instalare ales cu optiunea specificata.

Pasul 3: Confirmarea inceperii instalarii aplicatiei ReviSal
Este necesara confirmarea utilizatorului pentru a se putea face instalarea efectiva a aplicatiei tinand cont de optiunile specificate la pasii anteriori.

Pasul 4: Instalarea aplicatiei ReviSal
Se afiseaza evolutia instalarii aplicatiei Revisal.

Pasul 5: Confirmarea instalarii cu succes a aplicatiei ReviSal
Se afiseaza mesajul de confirmare a instalarii cu succes a aplicatiei Revisal pe calculator.
Se apasa butonul „Inchide” pentru a inchide fereastra.
In cazul in care procesul de instalare nu poate fi finalizat, va recomandam sa dezactivati temporar antivirusul utilizat.

Pasul 6: Accesarea aplicatie ReviSal 6.0.6
Aplicatia a fost instalata si poate fi accesata urmand calea: Start -> All Programs -> ReviSal HG500-2011.

Contabun.ro a mai publicat si:
* REVISAL: cum sa nu pierdeti niciodata datele din program (oficial ITM)
* Neconcordante intre D 112 si Revisal: cum si unde verificam

(Visited 2,113 times, 1 visits today)

One Response to Ghid de instalare a aplicatiei Revisal, versiunea 6.0.6 (obligatorie din 20.05.2019)

  1. Claudiu says:

    ‘calea implicita de instalare a aplicatiei, aceasta fiind in directorul „C:\Program Files (x86)\Teamnet\Revisal HG500-2011”.’
    Asta numai daca sistemul de operare este pe 54 biti; altfel calea va fi „C:\Program Files\Teamnet\Revisal HG500-2011”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


one × 5 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.