Prima de relocare: info ANOFM

De prima de relocare beneficiaza somerii inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca care se incadreaza in munca, potrivit legii, intr-o alta localitate situata la o distanta mai mare de 50 km fata de localitatea in care isi au domiciliul sau resedinta si, ca urmare a acestui fapt, isi schimba domiciliul sau isi stabilesc resedinta in localitatea respectiva sau in localitatile invecinate acesteia.

Cuantumul primei de relocare reprezinta 75% din suma destinata asigurarii cheltuielilor pentru locuire in noul domiciliu sau noua resedinta, dar nu mai mult de 900 lei.

Pentru a beneficia de prima de relocare care se acorda la cerere, persoanele trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
– sunt inregistrate la agentiile pentru ocuparea fortei de munca ;
– s-au angajat cu norma intreaga, pentru o perioada de cel putin 12 luni intr-o alta localitate situata la o distanta mai mare de 50 km;
– veniturile nete lunare impreuna cu familia sa nu depasesc suma de 5.000 lei/luna;

Nu beneficiaza de prima de relocare:
– Persoanele care au mai beneficiat de o prima de relocare sau de una dintre primele prevazute la art.74 si 75 din Legea 76/2002, in ultimele 36 de luni premergatoare solicitarii primei de relocare;
– Persoanele care se incadreaza la angajatori cu care au fost in raporturi de munca sau de serviciu in ultimii 2 ani;
– Persoanele care se incadreaza la angajatori la care calitatea de administrator/asociat este detinuta de una sau mai multe persoane fizice sau juridice care au calitatea de administrator/asociat si la alti angajatori cu care persoanele au fost in raporturi de munca sau de serviciu in ultimii 2 ani;
– Absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, medicina dentara si farmacie care, la data solicitarii drepturilor, au promovat concursul national de rezidentiat pe locuri sau pe posturi in conditiile legii;
– Absolventii institutiilor de invatamânt fata de care angajatorii au obligatia, potrivit legii, de a-i incadra in munca;
– Persoanele care detin in propietate sau coproprietate o alta locuinta in localitatea in care isi schimba domiciliul sau isi stabilesc resedinta sau in localitatile invecinate acesteia, ca urmare a incadrarii in munca.

In situatia in care angajatorul sau autoritatile administratiei publice locale sau centrale asigura locuinta de serviciu sau suportarea cheltuielilor aferente chiriei din fonduri ale angajatorului sau fonduri publice, prima de relocare nu se acorda.

Persoanele care beneficiaza de prima de relocare au dreptul la mentinerea acesteia si in cazul in care, in perioada de 36 de luni de la angajare, le inceteaza raportul de munca sau de serviciu la angajatorul la care s-au incadrat in munca si se incadreaza in termen de 30 de zile la un alt angajator, in aceleasi conditii.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Subventii acordate angajatorilor care incadreaza in munca someri
*Subventii de care pot beneficia angajatorii care incadreaza in munca absolventi

sursa: ANOFM Satu Mare

(Visited 341 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


7 − = one

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.