Domeniul contructiilor, din nou pe agenda inspectorilor de munca

In scopul prevenirii riscurilor de producere a accidentelor de munca, inspectorii de munca din cadrul ITM au demarat in aceasta perioada o campanie de verificare si monitorizare a modului in care sunt respectate prevederile legale ce vizeaza securitatea si sanatatea in munca in domeniul constructiilor, accentul punandu-se in special pe prevenirea riscului de cadere de la inaltime.

Campania se va desfasura in etape, pe parcursul intregului an 2019, ceea ce va permite organizarea de actiuni ample, prima etapa vizand informarea si constientizarea angajatorilor si lucratorilor din domeniul constructiilor cu privire la obligativitatea respectarii normelor de securitate si sanatate in munca precum si a riscului la care se expun in cazul in care nu respecta aceste norme.

Etapa de informare va fi urmata de actiuni de control la angajatori, pentru verificarea modului in care sunt respectate cerintele de securitate si sanatate privind prevenirea riscurilor de cadere de la inaltime a lucratorilor care presteaza astfel de activitati, daca sunt respectate instructiunile de lucru specifice fiecarui loc de munca, daca lucratorii beneficiaza si utilizeaza echipament adecvat executarii unor astfel de lucrari etc.
Actiunile desfasurate de catre inspectorii de munca in anii precedenti, informarea, indrumarea, constientizarea, controalele efectuate periodic, au avut ca rezultat diminuarea riscurilor de producere a accidentelor in domeniul constructiilor.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Munca in constructii: tratamentul fiscal aplicabil salariatilor
*Salariu minim de 3000 lei si o serie de facilitati fiscale pentru domeniul constructiilor incepand cu 1 ianuarie 2019

sursa: ITM Arad

(Visited 454 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


6 × four =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.