Revisal, ghid practic de completare si transmitere: noutati iunie 2019

Registrul general de evidenta a salariatilor, cunoscut si sub denumirea de Revisal, a fost stabilit cu scopul de a inlocui carnetele de munca reglementate de Decretul nr.92/1976, abrogat la 1 ianuarie 2011.

*(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi

Registrul general de evidenta a salariatilor este o aplicatie informatica, pusa la dispozitia angajatorilor de catre Inspectia Muncii, folosita pentru infiintarea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor, in conformitate cu prevederile HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor.

Aceasta aplicatie, cu rolul de a asigura evidenta elementelor esentiale ale contractului individual de munca incheiat intre angajator si salariat, permite inregistrarea de informatii intr-o baza de date proprie angajatorilor si transmiterea acestora catre baza de date constituita la nivel national de Inspectia Muncii.

Aplicatia Revisal poate fi descarcata gratuit de pe pagina de internet a Inspectiei Muncii, accesand site-ul www.inspectiamuncii.ro, de catre orice angajator si poate gestiona simultan, in mod independent, mai multe registre electronice ale mai multor angajatori.

In luna iunie, lucrarea Revisal, ghid practic de completare si transmitere a suferit mai multe modificari, pe care le prezentam in continuare:

*lucrarea a fost revizuita pentru a fi in concordanta cu prevederile legale in vigoare. Au fost aduse actualizari documentului si notelor de subsol in baza modificarilor si actualizarilor aduse Codului muncii, in baza actualizarii aplicatiei Revisal la versiune 6.0.7, a ghidului de instalare a aplicatiei, a ghidului Raspunsul la intrebari frecvente privind registrul, revizuit de Inspectia muncii in data de 1 iunie 2019, au fost adaugate solutii la diferite probleme care apar la actualizarea aplicatiei;
*a fost actualizat si completat capitolul 16 al lucrarii “Studii de caz privind completarea si transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor”. Au fost adaugate studii de caz privind detasarea transnationala, rezolvarea neconcordantelor intre Revisal si D112, mutarea salariatilor din aplicatia de pe sediu la punctul de lucru, au fost aduse clarificari privind “data la care produce efecte” din aplicatia Revisal atunci cand inregistram elementele unui contract de munca etc.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Detasarea transnationala se inregistreaza in Revisal versiunea 6.0.7?Afla aici raspunsul
*REVISAL: cum mutam angajatii din aplicatia de pe sediul social, la punctul de lucru? Afla aici raspunsul

 

savciuc1Autor:Elena Savciuc, expert legislatia muncii contabun.ro
*Experienta de peste 10 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 700 de angajati din industria prelucratoare, constructii si call center
*Master “Dreptul muncii, relatii de munca si industriale” – Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
*Profil Linkedin Elena Savciuc

(Visited 1,135 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 3 = six

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.