Modificari in legislatia caselor de marcat

Modificarile aduse vizeaza: Aparatele de marcat electronice fiscale integrate in echipamente nesupravegheate de tipul automatelor comerciale ce functioneaza pe baza de plati cu cardul, precum si de acceptatoare de bancnote sau monede, dupa caz, cu exceptia celor care sunt integrate in automatele utilizate pentru livrarea de produse energetice.

Acestea sunt aparate de marcat fiscale pentru care nu este obligatorie inglobarea constructiva a dispozitivului de imprimare si a afisajului client, potrivit art. 3 din OUG 28/1999 completat prin aceasta lege cu alin. (21 ).

Astfel:

– la art. 1 alin. (1) din OUG nr. 28/1999 care prevede obligatia operatorilor economici de a emite bonuri fiscale si de a le inmana clientilor, s-a introdus exceptia de la aceasta obligatie pentru operatorii care utilizeaza aparate de marcat fiscale pentru care nu este obligatorie inglobarea dispozitivului de imprimare.

– se abroga exceptia de la obligatia utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscale pentru livrarile de bunuri sau serviciile efectuate prin automatele comerciale ce functioneaza pe baza de acceptatoare de bancnote sau monede. (art. 2 lit. p) OUG 28/1999)

Prin urmare, pana la data de 31 decembrie 2019, operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri sau prestari de servicii prin intermediul automatelor comerciale ce functioneaza pe baza de plati cu cardul, precum si de acceptatoare de bancnote sau monede, au obligatia de a dota automatele comerciale cu aparatele de marcat electronice fiscale prevazute la art. 3 alin. (2) din OUG nr. 28/1999. (art. III alin. (2) din Legea nr. 136/2019)

Descarca de aici articolul informativ eleborat de catre DGRFP Brasov intitulat Modificari in legislatia caselor de marcat

Contabun.ro a mai publicat si
*MFP scoate din Legea prevenirii incalcarea termenului de utilizare a noilor case de marcat
*Inspectorii antifrauda vor verifica modul de dotare cu noile case de marcat cu jurnal electronic

(Visited 503 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.