ITM – Nerespectarea obligatiilor legale de securitate si sanatate in munca poate atrage raspunderea penala

ITM readuce in atentia angajatorilor, ca neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca de catre persoanele care au indatoriri de a lua aceste masuri, daca se creeaza unui pericol iminent de producere a unui accident de munca sau de imbolnavire profesionala, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

Aceeasi raspundere revine si persoanelor care se fac vinovate de nerespectarea obligatiilor si masurilor stabilite cu privire la securitatea si sanatatea in munca, daca prin aceasta se creeaza un pericol iminent de producere a unui accident de munca.

Atat angajatorii cat si lucratorii trebuie sa constientizeze, ca respectarea instructiunilor tehnologice, acordarea / purtarea echipamentului de munca si de protectie, crearea unui mediu propice desfasurarii activitatilor, contribuie substantial la prevenirea riscurilor si promovarea unor conditii mai sigure si mai sanatoase la locul de munca astfel incat la sfarsitul zilei de munca lucratorii sa se intoarca in siguranta acasa.

Sursa – ITM Arad

(Visited 358 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.