Recuperarea TVA achitate pentru importuri si achizitii de bunuri/servicii efectuate in alt stat membru de persoane impozabile stabilite in Romania

Persoana impozabila stabilita in Romania, inregistrata normal in scopuri de TVA, poate beneficia de rambursarea TVA aferente importurilor si achizitiilor de bunuri/servicii, efectuate in alt stat membru (stat membru de rambursare), in conditiile si conform procedurilor stabilite de legislatia statului respectiv. [articolul 302 alineatul (2) din Codul fiscal, punctul 73 din normele metodologice]

Pentru a beneficia de rambursarea TVA persoana impozabila trebuie sa efectueze operatiuni care dau dreptul de deducere a TVA in Romania. Daca persoana impozabila efectueaza in Romania atat operatiuni care dau drept de deducere, cat si operatiuni care nu dau drept de deducere, statul membru de rambursare poate rambursa numai acea parte din TVA rambursabila care corespunde operatiunilor cu drept de deducere.

Bunurile si serviciile achizitionate pentru care se poate solicita rambursarea TVA din altstat membru:– combustibil; – inchiriere de mijloace de transport; – cheltuieli legate de mijloace detransport; – taxe rutiere de acces si taxa de utilizare a drumurilor; – cheltuieli de deplasare, de exemplu, cu taxiul sau cu mijloacele de transport public; – cazare; – servicii de catering si restaurant; – acces la targuri si expozitii;- cheltuieli pentru produse de lux, activitati de divertisment si spectacole; – altele.

Descarca de aici materialul informativ eleborat de catre DGRFP Brasov intitulat “Recuperarea TVA achitate pentru importuri si achizitii de bunuri/servicii efectuate in alt stat membru de persoane impozabile stabilite in Romania”

(Visited 253 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 7041 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.