Inregistrarea in REVISAL, pas cu pas: oficial ITM

Inregistrarea si transmiterea contractelor individuale de munca in registrul general de evidenta a salariatilor in format electronic (REVISAL) se face cu respectarea prevederilor H.G. nr 905/2017 privind registrul de evidenta a salariatilor, cu modificarile si completarile ulterioare si ale Ordinului M.M.F.P.S. nr. 1918/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

*(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi

Pentru prima transmitere a registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic, completat in aplicatia informatica distribuita de Inspectia Muncii (ultima versiune actualizata incepand cu data de 01 iunie 2019 este 6.0.7) sunt necesari urmatorii pasi:

1. Se descarca programul de pe pagina de internet a Inspectiei Muncii www.inspectiamuncii.ro;

2. Se instaleaza aplicatia pe calculatorul dorit, conform Ghidului de instalare si utilizare, de pe www.inspectiamuncii.ro;

3. Se completeaza cu datele angajatorului, cu datele salariatilor si cu datele din contractele individuale de munca conform Manualului de utilizare care se regaseste in aplicatia Revisal accesand butonul „(?)” situat in coltul din dreapta sus al ferestrei principale a aplicatiei, sau prin apasarea tastei F1, in orice ecran s-ar afla utilizatorul.

Recomandam parcurgerea acestui manual pentru a evita operarile incorecte;

4. Se genereaza fisierul care va trebui transmis catre inspectoratul teritorial de munca, din meniul Registru – optiunea Generare registru, fisier care va avea extensia .rvs;

5. Va deplasati cu fisierul acesta .rvs in format electronic, la I.T.M. (copiat pe: suport CD sau medii de stocare USB cu sistem de fisiere FAT/FAT32) impreuna cu urmatoarele documente:
– adresa de inaintare registru completata, semnata si stampilata in 2 exemplare
– copie a certificatului de inregistrare la registrul comertului, a certificatului de inregistrare fiscala, respectiv o copie a actului de identitate – in cazul angajatorului persoana fizica;

Atentie! Pentru a evita pierderea accidentala a datelor din aplicatia ReviSal, este foarte important sa salvati baza de date.

Recomandam sa salvati baza de date ReviSal pe un suport extern dupa fiecare modificare, accesand butonul “Salvare baza de date” din meniul Instrumente.

Mentionam ca pierderile de date pot interveni oricand prin defectiuni tehnice ale calculatorului, defectiuni ale aplicatiilor sau sistemelor de operare, virusare, etc.

Odata cu efectuarea primei depuneri, pentru a putea transmite online Revisalul, fara a fi nevoie sa va deplasati la I.T.M., puteti sa solicitati si sa obtineti parola.

Procedura si actele pe care angajatorii sunt obligati sa le prezinte la inspectoratul teritorial de munca pentru obtinerea parolei precum si procedura privind transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic, sunt stabilite prin Ordinul M.M.F.P.S.nr. 1918/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

Contabun.ro a mai publicat si:
*REVISAL: mutarea bazei de date de pe un calculator pe altul (instructiuni pas cu pas)
*Incetare suspendare contract de munca: termen inregistrare in Revisal
*Concediul fara plata se inregistreaza in Revisal?

sursa: ITM Maramures

(Visited 845 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.