Revisal, ghid practic de completare si transmitere, actualizat ianuarie 2020

Potrivit prevederilor art.34 din Codul muncii, fiecare angajator are obligatia de a infiinta un registru general de evidenta a salariatilor (Revisal).

*(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi

Codul muncii prevede, la art.16 alin.(2), si obligatia angajatorilor de a inregistra contractele individuale de munca in Revisal anterior inceperii activitatii, registru care se transmite inspectoratului teritorial de munca. Obligatie, printre altele, care conditioneaza inceperea executarii contractului individual de munca, prestarea muncii si salarizarea ei.

Iar primirea la munca a unei persoane fara transmiterea elementelor contractului de munca in Revisal cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii reprezinta munca nedeclarata si se sanctioneaza cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata.

Avand in vedere termenele restranse de completare sau de modificare a elementelor contractului de munca in Revisal, amenzile usturatoare pentru nerespectarea acestor termene, modificarile legislative privind completarea si transmiterea registrului, dar si diverse situatii pe care de multe ori nu stim cum sa le implementam in aplicatia Revisal, venim in ajutorul angajatorilor cu lucrarea “Revisal – ghid practic de completare si transmitere”.

– Lucrarea este intocmita in baza prevederilor legale la zi si este actualizata permanent, in functie de modificarile legislative.
– Lucrarea prezinta obligatiile angajatorului in ceea ce priveste completarea si inregistrarea in aplicatia Revisal, dar si transmiterea registrului catre ITM.
– Lucrarea prezinta sfaturi, indrumari, raspunsuri, exemple practice la situatii frecvente ce pot aparea in timpul utilizarii aplicatiei Revisal.
– Lucrarea contine 7 modele si formulare necesare la intocmirea, completarea si transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor.
– Lucrarea este livrata atat in format pdf cat si in format word, formularele fiind usor de utilizat.

In luna ianuarie 2020, lucrarea Revisal, ghid practic de completare si transmitere a fost revizuita pentru a fi in concordanta cu prevederile legale in vigoare. Au fost aduse actualizari documentului in baza modificarilor aduse de HG nr.935/2019 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, care se aplica de la 01.01.2020. Au fost aduse actualizari notelor de subsol cu privire la abrogarea Legii nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici, la care face trimitere HG nr.905/2017 la termenul de inregistrare in Revisalul in cazul transferului personalului contractual din sistemul public. Au fost aduse actualizari notelor de subsol cu privire la eliberarea de catre ITM a extraselor din registru persoanelor fizice.

Detalii gasiti aici: “Revisal, ghid practic de completare si transmitere”.

Alte lucrari din Libraria contabun.ro, actualizate 2020:

*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizate la zi

(Visited 1,624 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− 1 = three

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.