Data de sfarsit suspendare si data incetarii suspendarii contractului de munca. Cum completam corect in Revisal?

Potrivit prevederilor art.4 alin.(1) lit.e) si art.3 alin.(2) lit.o) din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, perioada, cauzele de suspendare si data incetarii suspendarii contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale, se completeaza in Revisal si se transmit catre inspectoratul teritorial de munca cel tarziu in ziua anterioara datei suspendarii/datei incetarii suspendarii, cu exceptia situatiei absentelor nemotivate cand transmiterea in registru se face in termen de 3 zile lucratoare de la data suspendarii.

* (EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi

*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi

*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

* (EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi
* (EDITABIL) Concedierea colectiva-ghid practic, actualizat la zi

Iar din ghidul “Raspunsuri la situatii frecvente ce pot aparea in timpul utilizarii aplicatiei Revisal sau a portalului online REGES”, pus la dispozitie de Inspectia muncii, pe site-ul institutiei, aflam ca data de incetare a suspendarii se inregistreaza in registru cu valoarea aferenta zilei urmatoare ultimei zile in care contractul a fost suspendat. Astfel, daca suspendarea inceteaza la termen, data de incetare a suspendarii se inregistreaza cu valoarea aferenta zilei urmatoare datei de sfarsit a suspendarii.

Asadar, in aplicatia Revisal, data inceput suspendare este data primei zile de suspendare, data sfarsit suspendare este ultima zi de suspendare, iar data incetarii suspendearii este data la care inceteaza suspendarea.

Incetarea suspendarii contractului de munca se opereaza in Revisal cel tarziu in ziua anterioara datei incetarii suspendarii.

Ca si exemplu, daca suspendarea contractului cuprinde perioada 01.04.2020 (data inceput suspendare) – 14.05.2020 (data sfarsit supendare), atunci data incetarii suspendarii este data de 15.05.2020 (ziua urmatoare datei de sfarsit a suspendarii). Inregistrarea in Revisal a incetarii suspendarii contractului, in exemplul prezentat, se va face cel tarziu in data de 14.05.2020.

(Visited 7,237 times, 32 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.