Hotararea nr.52/2020: obligatia organizarii activitatii in regim de telemunca, munca ladomiciliu sau program individualizat

Hotararea CNSU nr. 52/5.11.2020 privind stabilirea unor masuri suplimentare necesar a fi aplicate pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 prevede la art.2 ca, in vederea evitarii aglomerarii transportului public, se propune ca toate institutiile publice, precum si toti operatorii economici publici sau privati sa aiba obligatia organizarii activitatii si desfasurarii programului de lucru in regim de telemunca sau munca ladomiciliu, iar acolo unde specificul activitatii nu permiteacest lucru, sa se organizeze programul de lucru astfel incat personalul sa fie impartit in cel putin doua grupe care sa inceapa, respectiv sa termine activitatea la o diferenta de cel putin 2 ore.

Respectarea aplicarii acestei masuri se urmareste de prefecti si de catre Inspectia Muncii.

*Vezi aici Model regulament intern (EDITABIL), actualizat 11.08.2020, in lucrarea Regulament intern: model si documente conexe

Iar la art. 4 si 5 aflam ca in toate localitatile din Romania, se propune interzicerea circulatiei persoanelor in afara locuintei/gospodariei in intervalul orar 23.00 –05.00.
Prin exceptie, circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei este permisa in intervalul orar 23.00 –05.00 pentru cateva motive printer care si deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi.

Pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu, adeverinta eliberata de angajator sau o declaratie pe propria raspundere.

Hotararea CNSU nr.52/2020 poate fi consultata aici.

Ghidul elaborat de Inspectia muncii privind desfasurarea activitatii in regim de munca la domiciliu / telemunca / program individualizat de munca poate fi consultat aici.

Vezi si:

* (EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi

*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi

*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

* (EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi

* (EDITABIL) Concedierea colectiva-ghid practic, actualizat la zi

(Visited 466 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 6 = nine

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.