Dosarul personal al salariatului: acte, modele si formulare necesare – actualizate 2020

Fiecare angajator are obligatia de a intocmi un dosar personal pentru fiecare salariat. Acest lucru rezulta atat din prevederile art.7 din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, cat si din prevederile art.34 din Codul muncii.

*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi

Dosarul personal se intocmeste pentru toti salariatii societatii, se pastreaza in bune conditii la sediul societatii si se prezinta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.

Refuzul angajatorului de a pune la dispozitia inspectorului de munca dosarul personal al salariatilor se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 8.000 lei.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele solicitate de catre salariat sau de catre un fost salariat se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei.

Intrucat legiuitorul nu enumera in mod limitativ si expres documentele care trebuie sa se regaseasca in dosarul personal al salariatului, acest lucru a condus la o practica diferita la nivelul inspectoratelor teritoriale de munca.

Lucrarea “Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare”, actualizata noiembrie 2020, va prezinta actele care ar trebui sa se regaseasca in dosarul personal al salariatului, dar si 71 de modele si formulare necesare si indicatii privind completarea lor. Detalii aici.

LucrareaDosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare” a fost actualizata in data de 03.11.2020, dupa cum urmeaza:

Actualizare 21 (03.11.2020):
Lucrarea a fost actualizata pentru a reflecta modificarile si completarile aduse Codului muncii prin Legea nr.213/2020, publicata in Monitorul Oficial nr.893 din 30.09.2020. Au fost aduse si alte modificari si completari modelelor de documente din lucrare, dupa cum urmeaza:
– a fost completat modelul complex de contract individual de munca de la pct.7 cu o noua clauza privind solutionarea pe cale amiabila a conflictelor individuale de munca, prin procedura concilierii;
– au fost actualizate modele de documente care privesc sanctionarea disciplinara (modelele de decizii de la pct. 17 – Decizie de aplicare a sanctiunilor disciplinare altele decat desfacerea disciplinara a contractului individual de munca, de la pct.18 – Decizie privind radierea sanctiunii disciplinare si de la pct. 37 – Decizie privind sanctionarea disciplinara prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca);
– a fost modificat titlul modelului de cerere la pct.27 in Notificare de incetare a contractului individual de munca prin demisie;
– a fost actualizat modelul de declaratie de la pct.42 – Declaratie pe propria raspundere a salariatului la angajare.
– au fost aduse completari notelor de subsol, cu informatii utile in relatia salariat-angajator, dar si cateva actualizari de continut unor modele de documente.

Alte lucrari din Libraria contabun.ro, actualizate 2020:

* (EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi

*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi

* (EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi

* (EDITABIL) Concedierea colectiva-ghid practic, actualizat la zi

* (EDITABIL) Procedura de aplicare a sanctiunilor disciplinare, actualizata la zi

* (EDITABIL) Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic

(Visited 565 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


eight × 9 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.