Contract de munca inregistat gresit in Revisal (in contul altui angajator). Cum corectam?

In cazul in care un contract individual de munca a fost introdus in Revisal eronat, in contul altui angajator, pentru remediere eroare se poate folosi optiunea de radiere contract si salariat.

Vezi aici (EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi

Radierea poate fi folosita si pentru radierea unui contract existent in registrul unui angajator, asociat unui anumit salariat, ca urmare a inregistrarii eronate a acestuia.

Radierea este operatia care permite radierea unui salariat existent in registrul unui angajator ca urmare a inregistrarii eronate a acestuia si pentru care nu a fost inregistrat niciun contract de munca sau pentru care au fost radiate toate inregistrarile de contract de munca.

Optiunea de radiere poate fi folosita si pentru a corecta sau modifica anumite informatii care nu pot fi corectate sau modificate prin functiunile puse la dispozitie de aplicatia Revisal.

Vezi aici Radiere contract sau salariat din Revisal – situatii cand poate fi folosita

In speta prezentata, fiind vorba de o inregistrare eronata in Revisal, trebuie sa incetam acel contract (se alege la temei incetare “alt temei”, la explicatie se poate trece “inregistrare eronata”, iar la data incetarii se trece data inceperii activitatii), apoi contractul se radiaza. Se radiaza si salariatul.

Radierea se face apasand butonul “Radiere” pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea “Salariati”, pentru radierea unui salariat, sau in in sectiunea “Contracte”, pentru radierea unui contract asociat unui salariat.

Mentionam ca prin utilizarea radierii, salariatii sau contractele nu vor fi sterse, ci vor fi bifate ca radiate, astfel incat sa se evidentieze introducerea eronata a acestora.

Vezi si:

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi

*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi

*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

* (EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi

* (EDITABIL) Concedierea colectiva-ghid practic, actualizat la zi

* (EDITABIL) Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic, actualizat la zi

* (EDITABIL) Procedura de aplicare a sanctiunilor disciplinare, actualizata la zi

 

(Visited 739 times, 2 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.