Data sfarsit suspendare si data incetare suspendare contract de munca. Cum completam in Revisal?

HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor prevede la art..4 alin.(1) lit.e) si art.3 alin.(2) lit.o) ca perioada, cauzele de suspendare si data incetarii suspendarii contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale, se completeaza in Revisal si se transmit catre inspectoratul teritorial de munca cel tarziu in ziua anterioara datei suspendarii/datei incetarii suspendarii, cu exceptia situatiei absentelor nemotivate cand transmiterea in registru se face in termen de 3 zile lucratoare de la data suspendarii.

Revisal-ghid-practic_2021

Lucrarea “Revisal – ghid practic de completare si transmitere”, actualizata la zi, prezinta obligatiile angajatorului in ceea ce priveste completarea si inregistrarea in aplicatia Revisal si transmiterea registrului catre ITM, sfaturi, indrumari, raspunsuri, exemple practice la situatii frecvente ce pot aparea in timpul utilizarii aplicatiei Revisal, contine si 7 modele si formulare necesare la intocmirea, completarea si transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor.

 

De regula, suspendarea contractului de munca se inregistreaza in Revisal in baza unei decizii individuale de suspendare care cuprinde data de inceput a suspendarii si data de sfarsit a suspendarii.Prin data de inceput a suspendarii intelegem prima zi in care contractul este suspendat, prin data de sfarsit a suspendarii intelegem ultima zi de suspendare. Iar prin data incetarii suspendarii intelegem prima zi in care contractul de munca redevine activ.

Ca si exemplu, daca suspendarea contractului de munca cuprinde perioada 04.08.2021 (data inceput suspendare) – 12.08.2021 (data sfarsit supendare), atunci data incetarii suspendarii este data de 13.08.2021 (ziua urmatoare datei de sfarsit a suspendarii). Inregistrarea in Revisal a incetarii suspendarii contractului, in exemplul prezentat, se va face cel tarziu in data de 12.08.2021.

Si ghidul “Raspunsuri la situatii frecvente ce pot aparea in timpul utilizarii aplicatiei Revisal sau a portalului online REGES”, pus la dispozitie de Inspectia muncii, pe site-ul institutiei, ne aduce explicatii privind inregistrarea incetarii suspendarii contractului de munca in Revisal si anume ca data de incetare a suspendarii se inregistreaza in registru cu valoarea aferenta zilei urmatoare ultimei zile in care contractul a fost suspendat. Astfel, daca suspendarea inceteaza la termen, data de incetare a suspendarii se inregistreaza cu valoarea aferenta zilei urmatoare datei de sfarsit a suspendarii.

Prin urmare, in aplicatia Revisal, data inceput suspendare este data primei zile de suspendare, data sfarsit suspendare este ultima zi de suspendare, iar data incetarii suspendearii este data la care inceteaza suspendarea.

Vezi si:

* (EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi

*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi

*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

*(EDITABIL) Procedura de aplicare a sanctiunilor disciplinare, actualizata la zi

* (EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi

* (EDITABIL) Concedierea colectiva-ghid practic, actualizat la zi

* (EDITABIL) Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic, acualizat la zi

 

(Visited 1,034 times, 5 visits today)

One Response to Data sfarsit suspendare si data incetare suspendare contract de munca. Cum completam in Revisal?

  1. Booth says:

    Diferen?a dintre data de sfar?it a suspendarii ?i data de incetare a suspendarii in Revisal in cazul ?omajului tehnic

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.