Inregistrari eronate in Revisal. Termen operare corectii

Potrivit prevederilor art.4 alin.(6) din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, orice corectie a erorilor survenite in completarea registrului se face la data la care angajatorul a luat cunostinta de acestea.

Revisal-ghid-practic-232x300_2021

Vezi lucrarea “Revisal – ghid practic de completare si transmiterecare contine sfaturi, indrumari, raspunsuri, exemple practice la situatii frecvente ce pot aparea in timpul utilizarii aplicatiei Revisal. Lucrarea contine si 7 modele si formulare necesare la intocmirea, completarea si transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor.

 

HG nr.905/2017 nu prevede sanctiuni pentru corectarea in afara termenului prevazut mai sus a informațiilor inregistrare gresit in registru.

Totusi, nu trebuie sa uitam ca raspunderea pentru corectitudinea datelor transmise in registru revine in exclusivitate angajatorului (a se vedea art.2 alin.(2) din HG nr.905/2017).

Iar completarea registrului cu date eronate sau incomplete constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 6.000 lei (a se vedea art.8 alin.(3) lit.b) din HG nr.905/2017).

Vezi si:

*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi

*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

*(EDITABIL) Procedura de aplicare a sanctiunilor disciplinare, actualizata la zi

* (EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi

* (EDITABIL) Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic, acualizat la zi

 

savciuc1Autor: Elena Savciuc, expert legislatia muncii, membru UNELM
* Experienta de peste 15 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 700 de angajati din industria prelucratoare, constructii si call center

(Visited 1,889 times, 1 visits today)

One Response to Inregistrari eronate in Revisal. Termen operare corectii

  1. Oana says:

    Dacă am incheiat un CIM cu data de 10.06.2023 si tot pe data de 10.06.2023 l-am inregistrat in Revisal, desi trebuia inregistrat cel tarziu inaintea datei de 10.06.2023, cum mai pot remedia aceasta greseala?

Leave a Reply

Your email address will not be published.