Contract de munca introdus in Revisal. Cum il anulez? Afla aici sfatul specialistilor

Registrul general de evidenta a salariatilor, cunoscut in practica si sub denumirea de Revisal, a fost stabilit cu scopul de a inlocui carnetele de munca reglementate de Decretul nr.92/1976, abrogat la 1 ianuarie 2011.

Elena Savciuc a mai publicat si:
*(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi
*(EDITABIL) Salarizarea in sectorul privat – ghid practic si modele documente editabile, actualizat la zi

Revisal este denumirea aplicatiei informatice, pusa la dispozitia angajatorilor de catre Inspectia Muncii, pentru infiintarea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor, in conformitate cu prevederile HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor.

Aceasta aplicatie, cu rolul de a asigura evidenta elementelor esentiale ale contractului individual de munca incheiat intre angajator si salariat, permite inregistrarea de informatii intr-o baza de date proprie angajatorilor si transmiterea acestora catre baza de date constituita la nivel national de Inspectia Muncii.

Aplicatia Revisal poate fi descarcata gratuit de pe pagina de internet a Inspectiei Muncii, accesand site-ul www.inspectiamuncii.ro, de catre orice angajator si poate gestiona simultan, in mod independent, mai multe registre electronice ale mai multor angajatori.

Registrul general de evidenta a salariatilor poate fi completat de catre angajatori si cu ajutorul aplicatiilor informatice proprii de gestiune a salariatilor. Aceste aplicatii trebuie sa cuprinda si sa furnizeze elemente obligatorii similar aplicatiei informatice puse la dispozitie de Inspectia Muncii. Specificatiile tehnice ale fisierelor pot fi obtinute de pe pagina de internet a Inspectiei Muncii www.inspectiamuncii.ro sau de la sediul inspectoratelor teritoriale de munca.

Sub aspectul constituirii, stocarii si utilizarii bazelor de date, registrul general de evidenta a salariatilor este supus exigentelor reglementarilor legale pentru asigurarea protectiei datelor cu caracter personal.

Studii de caz privind completarea si transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor

Intrebare: Cum se procedez in situatia in care am introdus un contract in revisal si vreau sa-l anulez?
Raspuns Elena Savciuc, expert legislatia muncii: Daca este vorba de o inregistrare eronata in Revisal, incetam acel contract (se alege la temei incetare “alt temei”, la explicatie putem trece “inregistrare eronata”, iar la data incetarii trecem data inceperii activitatii), apoi il radiem.

Daca, insa, contractul de munca este semnat de parti, a fost inregistrat in Revisal, iar salariatul nu s-a mai prezentat la munca, nu mai putem radia contractul ci trebuie sa urmam pasii prevazuti de Codul muncii privind incetarea contractului individual de munca in perioada de proba sau cercetare disciplinara.

savciuc1Autor: Elena Savciuc, expert legislatia muncii, membru UNELM
* Experienta de peste 15 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 700 de angajati din industria prelucratoare, constructii si call center

 

(Visited 1,476 times, 3 visits today)

One Response to Contract de munca introdus in Revisal. Cum il anulez? Afla aici sfatul specialistilor

  1. Mihaela says:

    Cum sterg din revisal un contract de munca integistrat de doua ori , dar cu data diferita ? Multumesc !

Leave a Reply

Your email address will not be published.