Salarizarea in sectorul privat – ghid practic actualizat in 01.08.2022

Salarizarea in sectorul privat-ghid practic

Avand in vedere modificarile legislative din ultima perioada, va propunem lucrarea “Salarizarea in sectorul privat – ghid practic”, actualizata in 01.08.2022, unde gasiti informatii si explicatii utile cu privire la concediul de odihna – mod de calcul zile de concediu si indemnizatie; concediile medicale – mod de calcul indemnizatie, tratament fiscal, recuperare indemnizatie din FNUASS; munca suplimentara, munca in zile de sarbatoare legala, munca in zilele de repaus saptamanal, munca de noapte – mod de calcul spor si plata; acordarea biletelor de valoare – conditii de acordare si tratament fiscal; ajutoare acordate de angajator angajatilor – conditii acordare si tratament fiscal; plata salariilor; poprire; indemnizatie delegare, detasare, prestatii suplimentare in bani in cazul clauzei de mobilitate, dar si alte informatii utile in aceasta activitate complexa a salarizarii si cu atatea modificari legislative.

LucrareaSalarizarea in sectorul privat – ghid practica fost actualizata in data de 01.08.2022, dupa cum urmeaza:

Actualizare 4 (01.08.2022):
Lucrarea a fost revizuita pentru a fi in concordanta cu ultimele modificari legislative.
– Au fost aduse completari lucrarii, inclusiv notelor de subsol, cu privire la modificarile si completarile aduse Codului fiscal prin OG nr.16/2022, care se aplica din 18 iulie si de la 1 august 2022.
– Cap. VIII. Calculul salariilor a fost completat cu un nou subcapitol – 8.4 Contributiile sociale in cazul contractelor de munca cu timp partial (8.4.1 Majorarea contributiilor sociale (la pensie si sanatate) pentru contractele de munca cu timp partial – din august 2022; 8.4.2 La ce salariu minim calculam contributiile in constructii, agricultura si in industria alimentara; 8.4.3 In cazul contractelor cu timp partial din constructii, agricultura si industria alimentara, se mai aplica facilitatile fiscale, din august 2022?), in baza prevederilor OG nr.16/2022.
– Lucrarea a fost completata cu doua noi modele de documente, la cap. XIX. Studii de caz, intocmite in baza prevederilor OG nr.16/2022, respectiv: 20.7.12 Declaratie pe propria raspundere a salariatului incadarat in baza unui contract individual de munca cu timp partial; 20.7.13 Model declaratie pe propria raspundere a salariatului privind veniturile realizate in baza a doua sau mai multe contracte individuale de munca, a caror baza de calcul cumulata este cel putin egala cu salariul minim brut pe tara.
– Au fost aduse completari lucrarii cu privire la arhivarea statelor de salarii, de la 1 ianuarie 2023, in baza Legii nr.195/2022.

Detalii gasiti aici: (EDITABIL) Salarizarea in sectorul privat – ghid practic si modele documente editabile.

Elena Savciuc a mai publicat si:

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe

*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi

*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

*(EDITABIL) Procedura de aplicare a sanctiunilor disciplinare, actualizata la zi

* (EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi

* (EDITABIL) Concedierea colectiva-ghid practic, actualizat la zi

* (EDITABIL) Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic, acualizat la zi

(Visited 1,642 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.