CIM 2022: 145 de modele si formulare necesare (actualizare septembrie)

Inspectorii de munca, in caz de control, va pot amenda pentru lipsa unor documente sau pentru intocmirea incorecta a acestora. In plus, nerespectarea de catre angajator a procedurilor privind incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca, precum si in ceea ce priveste continutul documentelor intocmite, poate duce la nulitatea masurilor luate, constatata de instanta.

Lucrarea “145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca” vine in ajutorul angajatorilor oferind, in cele 419 de pagini, peste 145 de modele si formulare absolut necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca, impartite pe domenii pentru a putea fi usor de folosit, cu explicatii si sfaturi, astfel incat orice document intocmit sa fie in acord cu reglementarile impuse de legislatia muncii, fara a risca nulitatea masurii.

Lucrarea “145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca” a fost actualizata, dupa cum urmeaza:

Actualizare 32 (18.09.2022):
Lucrarea a fost revizuita pentru a fi in concordanta cu ultimele modificari legislative.
– Lucrarea a fost completata cu doua noi modele de documente, la cap VI. Modele de declaratii, intocmite in baza prevederilor OG nr.16/2022, respectiv: 6.11 – Declaratie pe propria raspundere a salariatului incadarat in baza unui contract individual de munca cu timp partial si 6.12 – Model declaratie pe propria raspundere a salariatului privind veniturile realizate in baza a doua sau mai multe contracte individuale de munca, a caror baza de calcul cumulata este cel putin egala cu salariul minim brut pe tara.
– Lucrarea a fost completata cu un nou model de decizie de constatare a incetarii de drept, la cap.V. Modele si formulare necesare la incetarea contractului individual de munca, respectiv: 5.34 – Decizie de constatare a incetarii de drept a contractului individual de munca la data ramanerii definitiva a hotararii judecatoresti de declarare a mortii sau a instituirii tutelei speciale a salariatului.
– Modelul de cerere pentru concediu paternal si modelul de decizie de suspendare a contractului individual de munca in cazul concediului paternal au fost actualizate pentru a fi in concordanta cu modificarile si completarile aduse Legii nr.210/1999 privind concediul paternal prin OUG nr.117/2022.
– Au fost aduse cateva modificari si completari de continut.

(Visited 880 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.