Salariu minim: 3000 lei (general), 4000 lei (constructii) – comunicat Guvernul Romaniei

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciuca a participat la reuniunea Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social care a avut loc, la Palatul Victoria.

In cursul discutiilor au fost analizate propunerile patronatelor si sindicatelor legate de majorarea salariului minim pe economie incepand cu 1 ianuarie 2023.

Guvernul si partenerii sociali au cazut de acord in privinta majorarii salariului minim brut garantat in plata la 3.000 de lei – din care 200 lei scutiti de impozit si contributii de asigurari. Totodata, s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul constructiilor sa creasca la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023.

”Am considerat necesar sa ne consultam pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca in functie de propunerile lor si de perspectivele bugetare pentru anul viitor sa venim cu o solutie realista pentru contextul actual”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciuca.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Regulament intern: model si documente conexe
*Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare
*145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

(Visited 1,460 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.