(EDITABIL) Regulament intern: model actualizat in 11.12.2022

Regulamentul intern este documentul prin care angajatorul stabileste regulile de desfasurare a activitatii in unitate, fiind denumit de unii autori si legea disciplinara dintr-o unitate.

Intocmirea regulamentului intern este atributul exclusiv al angajatorului, sindicatul sau reprezentantii salariatilor fiind doar consultati.

Regulamentul intern este singurul document prin care angajatorul poate stabili propriile reguli in unitate, cu conditia ca acestea sa nu contravina legii.

Va aducem la cunostinta ca lucrarea Regulament intern: model si documente conexe din Libraria Contabun.ro a fost actualizata in 11.12.2022, in baza ultimelor modificari legislative, dupa cum urmeaza:
– Au fost aduse modificari si completari notelor de subsol cu privire la salariul minim, in baza HG nr. 1447 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, de la 1 ianuarie 2023, dar si in baza OUG nr.168/2022 privind unele masuri fiscal bugetare, prorogarea unor termene, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.
– Au fost aduse completari modelului de regulament intern cu privire la obligatia salariatului de a anunta angajatorul inainte de data estimata de incepere a concediului pentru cresterea copilului, respectiv inainte de intentia de reluare a raportului de munca, in baza OUG nr.164/2022 pentru modificarea si completarea OUG nr.111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.
– Au fost aduse completari modelului de regulament intern cu privire la dreptul tatalui copilului de a beneficia de restul concediului neefectuat de catre mama, in cazul in care survine decesul mamei copilului in timpul nasterii sau in perioada concediului de lauzie, in baza Legii nr.210/1999 privind concediul paternal.
– Au fost aduse completari capitolului din modelul de regulament intern privind formarea profesionala.
– Au fost aduse lucrarii cateva modificari si completari de continut, au fost renumerotate o serie de articole din modelul de regulament.

(Visited 2,461 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.