(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare – actualizat in 20.12.2022

Fiecare angajator are obligatia de a intocmi un dosar personal pentru fiecare salariat. Acest lucru rezulta atat din revederile art.7 din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, cat si din prevederile art.34 din Codul muncii.

Dosarul personal se intocmeste pentru toti salariatii societatii, se pastreaza in bune conditii la sediu si se prezinta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.

Intrucat legiuitorul nu enumera in mod limitativ si expres documentele incluse in dosarul personal al salariatului, acest lucru a condus la o practica diferita la nivelul inspectoratelor teritoriale de munca. In plus, pentru a respecta prevederile legale dar si pentru a se pune la “adapost” in relatia cu salariatii, angajatorul trebuie sa intocmeasca si o serie de alte documente.

Lucrarea Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizata 2022, va prezinta actele care ar trebui sa se regaseasca in dosarul personal al salariatului, dar si 77 de modele si formulare necesare si indicatii privind completarea lor.

Lucrarea a fost actualizata in 20.12.2022, dupa cum urmeaza:
– A fost inlocuit modelul-cadru al contractului individual de munca aprobat prin Ordinul nr.64/2003 cu noul model-cadru aprobat prin Ordinul nr.2171/2022.
– A fost actualizat modelul de contract individual de munca (model complex), propus de noi, in baza noului model cadru al contractului individual de munca, aprobat prin Ordinul nr.2171/2022.
– A fost adaugat un nou model de Act aditional la contractul individual de munca – modificarea contractului individual de munca in baza Legii nr.283/2022 si a noului model cadru al contractului individual de munca.
– A fost actualizat modelul de Decizie colectiva / de constatare privind majorarea salariului prin efectul legii, precum si notele de subsol, in baza prevederilor HG nr.1447/2022 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata si in baza OUG nr.168/2002.
– Au fost aduse completari notelor de subsol de la modelul de Cerere de concediu pentru crestere copil, in baza OUG nr.164/2022 pentru modificarea si completarea OUG nr.111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

savciuc1Autor: Elena Savciuc, expert legislatia muncii, membru acreditat UNELM
* Experienta de peste 15 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 700 de angajati din industria prelucratoare, constructii si call center

(Visited 883 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.