ANAF: Ghid facilitati fiscale IT incepand cu veniturile aferente lunii noiembrie 2023

ANAF a publicat Ghidul privind modalitatea de aplicare a facilitatilor fiscale, acordate persoanelor fizice care desfasoara activitati de creare de programe pentru calculator, incepând cu veniturile aferente lunii noiembrie 2023.

In materialul realizat de specialistii ANAF sunt prezentate informatii utile referitoare la modalitatea de calcul privind determinarea impozitului pe veniturile din salarii si asimilate salariilor pentru persoanele fizice care desfasoara activitati de creare de programe pentru calculator si beneficiaza de facilitati fiscale sau modalitatea de calcul al impozitului pe venit si al contributiilor sociale obligatorii pentru un venit brut mai mare de 10.000 lei.

In concluzie, persoanele fizice prevazute la art. 60 pct. 2 din Codul fiscal sunt scutite de la plata impozitului lunar pe veniturile din salarii si asimilate salariilor la locul unde se afla functia de baza, pentru venituri brute lunare de pâna la 10.000 lei, inclusiv.

Pentru partea din venitul brut lunar ce depaseste 10.000 lei, impozitul se determina prin aplicarea cotei de 10% asupra bazei de calcul determinata ca diferenta intre venitul net din salarii calculat prin deducerea din venitul brut lunar a contributiilor sociale obligatorii aferente unei luni, diminuat cu impozitul aferent partii din venitul brut lunar de pâna la 10.000 lei inclusiv.

Descarca de aici ghidul

Sursa: anaf.ro

(Visited 715 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.