Concedierea colectiva – ghid practic, actualizare ianuarie 2024

Lucrarea “Concedierea colectiva – ghid practic“, actualizata 2024, va prezinta, in cele 88 de pagini, pasii pe care trebuie sa-i urmati in cazul concedierii colective, baza legala, modele si formulare necesare, informatii si explicatii utile pentru a nu risca anularea masurii.

Lucrarea „Concedierea colectiva – ghid practic” raspunde la astfel de intrebari:
– In cazul concedierii pentru motive care nu tin de persoana salariatului, fie ca este vorba de concediere individuala sau de concediere colectiva, angajatorul are obligatia de a propune salariatilor ce urmeaza a fi concediati alte locuri de munca vacante in unitate?
– In cazul concedierii colective, se emite o decizie de concediere colectiva sau se emit decizii individuale?
– Care este sanctiunea pentru necomunicarea deciziei de concediere?
– In cazul concedierii colective, este obligatorie acordarea unor plati compensatorii salariatilor disponibilizati?
– Daca societatea are mai putin de 20 de salariati si disponibilizeaza cel putin 10 salariati, este considerata concediere individuala sau concediere colectiva?

Lucrarea “Concedierea colectiva-ghid practic” vine si cu 13 modele de documente, editabile, absolut necesare in procedura concedierii colective, care pot fi adaptate usor de orice societate in functie de situatie si necesiate.

Lucrarea a fost actualizata in 18.01.2024, dupa cum urmeaza:
– A fost actualizat paragraful privind instanta competenta pentru contestarea masurii dispuse de angajator din modelele de decizii prezentate in lucrare, dar si prezentarea din partea teoretica a lucrarii, in baza OUG nr.42/2023.
– Au fost aduse cateva actualizari lucrarii in baza OUG nr.164/2022 pentru modificarea si completarea OUG nr.111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.
– Au fost aduse cateva actualizari lucrarii in baza Legii nr.179/2023 pentru modificarea art. 26 alin. (1) din OUG nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate.

Mai multe detalii despre lucrarea Concedierea colectiva – ghid practic gasiti AICI

savciuc1Autor: Elena Savciuc, expert legislatia muncii, membru acreditat UNELM
*Experienta de peste 15 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 700 de angajati din industria prelucratoare, constructii si call center

(Visited 68 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.