NOU! Negocierea CCM – actualizare ianuarie 2024

„Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic”, actualizata 2024, va prezinta pasii pe care trebuie sa-i urmati, baza legala, modele de formulare necesare, inclusiv un model de contract colectiv de munca, si explicatii utile legate de negocierea colectiva, incheierea si inregistrarea contractului colectiv de munca la nivel de unitate.

Important! Negocierea colectiva este obligatorie la nivelul unitatilor care au cel putin 10 de angajati/lucratori.

„Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic” raspunde la astfel de intrebari:
– Cand poate avea loc negocierea colectiva?
– Daca nu exista sindicat reprezentativ la nivelul unitatii cine va reprezenta salariatii la negociere?
– Cine stabileste procedura pentru alegerea reprezentantilor salariatilor?
– Care este rolul angajatorului la alegerea reprezentantilor salariatilor?
– Daca salariatii nu-si aleg reprezentantii ce se intampla cu negocierea?
– Ce acte prezentam inspectorilor de munca daca partile nu ajung la un acord privind incheierea contractului colectiv de munca?

Lucrarea vine si cu 13 modele de formulare, editabile, absolut necesare in procesul de negociere, incheiere si inregistrare a contractului colectiv de munca la nivel de unitate, care pot fi adaptate usor de orice societate in functie de situatie si necesiate.

Lucrarea a fost actualizata in 18.01.2024, dupa cum urmeaza:
– Au fost aduse modificari lucrarii in baza Legii nr.358/2023 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 42/2023 pentru modificarea si completarea Legii nr. 367/2022.
– Au fost aduse lucrarii modificari si completari de continut, au fost renumerotate o serie de articole din modelul de contract colectiv de munca.

Mai multe detalii despre lucrarea „Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic” gasiti AICI

savciuc1Autor: Elena Savciuc, expert legislatia muncii, membru acreditat UNELM
*Experienta de peste 15 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 700 de angajati din industria prelucratoare, constructii si call center

(Visited 985 times, 7 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.