NOU! Revisal – ghid practic de completare si transmitere (actualizare ianuarie 2024)

Potrivit art.34 din Codul muncii, fiecare angajator are obligatia de a infiinta un registru general de evidenta a salariatilor (Revisal).

Codul muncii prevede, la art.16 alin.(2), si obligatia angajatorilor de a inregistra contractele individuale de munca in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) anterior inceperii activitatii, registru care se transmite inspectoratului teritorial de munca. Obligatie, printre altele, care conditioneaza inceperea executarii contractului individual de munca, prestarea muncii si salarizarea ei.

Iar primirea la munca a unei persoane fara transmiterea elementelor contractului de munca in Revisal cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii reprezinta munca nedeclarata si se sanctioneaza cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata.

Avand in vedere termenele restranse de completare sau de modificare a elementelor contractului de munca in Revisal, amenzile usturatoare pentru nerespectarea acestor termene, modificarile legislative recente privind completarea si transmiterea registrului, dar si diverse situatii pe care de multe ori nu stim cum sa le implementam in aplicatia Revisal, venim in ajutorul angajatorilor cu lucrarea Revisal – ghid practic de completare si transmitere.

Lucrarea poate fi insotita, la cerere, de Manualul de utilizare a aplicatiei Revisal si de Specificatiile tehnice privind intocmirea si transmiterea registrului.

In 25 ianuarie 2024 lucrarea a fost actualizata, dupa cum urmeaza:
– Au fost aduse actualizari studiilor de caz din lucare in baza HG nr.900/2023 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, incepand cu data de 1 octombrie 2023.
– Au fost aduse actualizari studiilor de caz din lucare cu privire la salariul minim in sectoarele constructii, agricol si industria alimentara, cu aplicabilitate de la 1 noiembrie 2023, in baza OUG nr.93/2023.
– A fost actualizat paragraful privind instanta competenta pentru contestarea masurii dispuse de angajator din modelul de decizie din lucrare, in baza OUG nr.42/2023.

Mai multe detalii despre lucrarea Revisal – ghid practic de completare si transmitere gasiti AICI

savciuc1Autor: Elena Savciuc, expert legislatia muncii, membru acreditat UNELM
*Experienta de peste 15 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 700 de angajati din industria prelucratoare, constructii si call center

(Visited 330 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.