8 si 10 mai, termene pentru anumite declaratii fiscale

ANAF face cunoscut faptul ca pana luni, 8 mai, inclusiv, trebuie depusa la unitatile fiscale Declaratia de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, formular 092.


Au aceasta obligatie contribuabilii inregistrati in scop de TVA care utilizeaza ca perioada fiscala trimestrul si care au efectuat o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, fiind astfel obligati sa isi modifice perioada fiscala, devenind platitori de TVA lunar. Obligatiile sunt reglementate prin: Legea 227/2015 art. 322 OPANAF 1165/2009.

Totodata, pana miercuri, 10 mai 2017, dupa caz, trebuie depuse la unitatile fiscale, urmatoarele declaratii:
010– Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica
020– Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane fizice romane si straine care detin cod numeric personal
070– Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere

Au obligatia depunerii acestor declaratii persoanele impozabile, inregistrate in scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care nu au depasit plafonul de scutire si care doresc sa fie scoase din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA.
Obligatiile sunt reglementate prin:Legea 227/2015 art.310 alin.(7) OPANAF 3698/2015.

Tot, pana miercuri, 10 mai, dupa caz, se depune si formularul 087– Notificare privind aplicarea/incetarea aplicarii regimului special pentru agricultori.

Formularul 087 se depune de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care opteaza pentru aplicarea regimului special pentru agricultori.

Sursa: AJFP Salaj

(Visited 208 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− 3 = four

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.