Legea 82/2017 privind aprobarea OUG nr. 84/2016 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul financiar-fiscal

Precizari : LEGEA 82/2017 – PENTRU MODIFICAREA CODULUI DE PROCEDURA FISCALA , dupa cum urmeaza :


– a fost completat art. 229 – Precizarea naturii debitului cu un nou alin. [2], astfel:
a. In toate actele de executare silita trebuie sa se indice titlul executoriu si sa se arate natura si cuantumul debitului ce face obiectul executarii.
b. Prin exceptie de la prevederile alin. [1], in toate actele de executare silita care privesc poprirea bancara, cu exceptia instiintarii debitorului privind infiintarea popririi, trebuie sa se indice doar cuantumul total al obligatiilor fiscale ce fac obiectul popririi.”
– a fost modificat art. 236 alin. [4] introducandu-se o noua mentiune : „ Sumele ce reprezinta venituri banesti ale debitorului persoana fizica, realizate ca angajat, pensiile de orice fel, precum si ajutoarele sau indemnizatiile cu destinatie speciala sunt supuse urmaririi la platitorul venitului numai in conditiile Codului de procedura civila, republicat, cu modificarile ulterioare.”
(Monitorul Oficial nr. 313 din 2 mai 2017).
Sursa: AJFP Mehedinti

(Visited 386 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ two = 8

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.