Modificari aduse Codului de procedura fiscala (legea nr. 82/2017)

ANAF informeaza contribuabilii ca in Monitorul Oficial nr. 313/2017 a fost publicata Legea nr. 82/2017 privind aprobarea OUG nr. 84/2016 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul financiar-fiscal.


Acest act normativ aduce modificari Codului de Procedura Fiscala:

– art. 229 alin. (1) si (2) se modifica astfel:
– “(1) In toate actele de executare silita trebuie sa se indice titlul executoriu si sa se arate natura si cuantumul debitului ce face obiectul executarii;
– (2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), in toate actele de executare silita care privesc poprirea bancara, cu excepţia instiinţarii debitorului privind infiinţarea popririi, trebuie sa se indice doar cuantumul total al obligaţiilor fiscale ce fac obiectul popririi.”

– art. 236 alin.(4) se modifica astfel:
– “(4) Sumele ce reprezinta venituri banesti ale debitorului persoana fizica, realizate ca angajat, pensiile de orice fel, precum si ajutoarele sau indemnizaţiile cu destinaţie speciala sunt supuse urmaririi la platitorul venitului numai in condiţiile Codului de procedura civila, republicat, cu modificarile ulterioare.”
Sursa: AJFP Braila

(Visited 494 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− 2 = one

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.