Ghidul fiscal al contribuabililor care intentioneaza sa redirectioneze 2% din impozitul pe venitul realizat in anul 2016

Acest ghid se adreseaza persoanelor fizice care intentioneaza sa redirectioneze 2% din impozitul pe venitul realizat in anul 2016, prin depunerea formularului 230 „Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii”


CINE POATE DEPUNE FORMULARUL 230?

Formularul se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care au realizat venituri din salarii si asimilate salariilor si/sau venituri din pensii in anul 2016, in urmatoarele situatii:

*1.1. opteaza pentru virarea unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul anual, pentru sustinerea entitatilor nonprofit sau a unitatilor de cult;

*1.2. au efectuat in anul de raportare cheltuieli cu bursele private si solicita restituirea acestora. Contribuabilii care isi exercita optiunea de virare a sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si asimilate salariilor si/sau veniturile din pensii, pentru sustinerea entitatilor nonprofit sau a unitatilor de cult, pot solicita directionarea acestei sume pentru sustinerea mai multor entitati nonprofit/unitati de cult, precum si pentru acordarea de burse private.

Descarca de aici Ghidul fiscal al contribuabililor care intentioneaza sa redirectioneze 2% din impozitul pe venitul realizat in anul 2016, in format PDF

(Visited 239 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× four = 8

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.