Obligatii de plata cu termen 25 iunie 2017

Plata obligatiilor fiscale cu termen de declarare si de plata 25 iunie 2017 asa cum sunt evidentiate in declaratiile fiscale depuse de contribuabili.


*Plata impozitului retinut la sursa in luna precedenta. Se adreseaza platitorilor urmatoarelor venituri: din drepturi de proprietate intelectuala; din premii si jocuri de noroc; obtinute de nerezidenti; din alte surse. Reglementare : art.72, alin.(3); art.73 alin.(1) si (4), art.110 alin.(6), art.115 alin.(3), art.224 alin.(5) si (6) din Legea nr.227/ 2015.

*Plata taxei anuale pentru autorizatia de exploatare a jocurilor de noroc (sumele care rezulta din aplicarea procentelor prevazute in anexa la veniturile estimate de operatorul economic, dar nu mai putin decat taxa anuala minimala – pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care documentatia a fost aprobata; in cazul in care, in cursul anului de autorizare, incasarile efective depasesc incasarile estimate prin documentatia prezentata la data autorizarii, taxa se va recalcula prin aplicarea cotei procentuale asupra incasarilor efective cumulate de la inceputul perioadei de autorizare. Recalcularea se va efectua lunar, incepand cu prima luna in care se inregistreaza depasirea rezultatelor estimate. Incasarile efective cumulate si taxa platita de la inceputul perioadei de autorizare pana la finele lunii precedente celei pentru care se face regularizarea se va declara si plati pana la data de 25 a lunii urmatoare). Se adreseaza organizatorilor de jocuri de tip pariu, jocuri de noroc, bingo organizate prin TV, pariuri online, jocuri bingo prin internet, sisteme de telefonie fixa sau mobila, jocuri de noroc online. Reglementare : art.14 alin.(2), lit.b). pct.iii), din OUG nr.77/ 2009.

*Plata impozitului pe reprezentanta, transa I. Se efectueaza de catre persoanele juridice straine cu reprezentanta in Romania. Reglementare : art.237,alin.(1) din Legea nr.227/2015/ 2011.

*Plata taxei anuale pentru autorizatia de exploatare a jocurilor de noroc, aferenta trimestrului urmator. Se efectueaza de catre organizatorii de jocuri de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si jocurile tip slot-machine. Reglementare:art.14, alin.(2),lit.b), pct.(i), B din OUG nr.77/2009

*Efectuarea platilor anticipate privind impozitul pe venit aferente trimestrului II 2017. Se realizeaza de catre contribuabilii care obtin venituri din activitati independente, cedarea folosintei bunurilor (cu exceptia veniturilor din arendare), activitati agricole impuse in sistem real, silvicultura si piscicultura. Reglementare:art.121,alin.(4) din Legea nr.227/2015.
Sursa: AJFP Braila

(Visited 451 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.