Formularele 208 si 209 au fost modificate (OPANAF 1886/2017)

ANAF va aduce la cunostinta aparitia urmatoarelor acte normative:
Ordinul presedintelui ANAF nr. 1886 din 27 iunie 2017 pentru modificarea modelului, continutului si instructiunilor de completare ale formularelor 208 “Declaratie informativa privind impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal” si 209 “Declaratie privind veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal”, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice si al ministrului justitiei nr. 1.022/2.562/2016 (Monitorul Oficial nr. 518 din 4 iulie 2017).

Precizari OPANAF 1886/2017 – Modificare declaratii 208 si 209

– Ca urmare a modificarilor aduse la Codul fiscal incepand cu anul 2017, a fost necesara adaptarea formularelor utilizate in procesul de administrare a impozitului pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal.

– In cazul formularului 208 „Declaratie informativa privind impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal”, au fost efectuate urmatoarele modificari:
a) eliminarea informatiei referitoare la perioada de detinere a proprietatii imobiliare;

b) introducerea informatiei referitoare la venitul impozabil, la nivelul tranzactiei si pe beneficiari de venit;

c) completarea informatiei privind actul notarial translativ al dreptului de proprietate, pentru toate tranzactiile cuprinse in formular;

d) introducerea informatiei privind cota detinuta de beneficiarii de venit, din proprietatea imobiliara transferata.

– In cazul formularului 209 „Declaratie privind veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal”, au fost efectuate urmatoarele modificari:
a) eliminarea informatiilor referitoare la perioada de detinere a proprietatii imobiliare;

b) introducerea informatiei privind cota detinuta de beneficiarul de venit, din proprietatea imobiliara transferata;

c) declararea valorii tranzactiei inscrise in documentul de transfer, in vederea stabilirii de catre organul fiscal a venitului impozabil, potrivit legii.

Sursa: AJFP Mehedinti

(Visited 424 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.