Ce se intampla cu tichetele de masa de la 1 ianuarie 2018? Vezi ce spun consultantii fiscali

Trecerea la impozitarea cifrei de afaceri in loc de cea a profiturilor, la firmele cu venituri sub un milion de euro, pune sub semnul intrebarii viitorul tichetelor de masa, considerate cheltuieli sociale ale angajatorului, acum deductibile fiscal.
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare

 

In prezent marea parte a acestor firme, respectiv cele cu cifra de afaceri cuprinsa intre 500.000 de euro si un milion de euro, precum si o parte a celor care au cifra de afaceri sub 500.000 de euro, platesc impozit statului raportat la profitul lor.

Impozitul este la randul lui calculat prin scaderea din profitul brut a cheltuielilor deductibile in randul carora acum se gasesc cheltuielile asa-zis sociale. Statul le recunoaste in proportie de 5% din fondul de salarii.

„Nu se pune problema deductibilitatii cand e vorba de impozitul pe venit si nu pe profit, deci nu exista cheltuieli deductibile, niciun fel. Acestea (tichetele – n.red.) vor fi acordate dar nu va exista nici un avantaj fiscal in urma acordarii lor. Angajatorul le-ar putea acorda ca sa pastreze salariatii cu el, nu mai avea motivare fiscala. Aici va intra absolut orice cheltuiala deductibila. Angajatorii vor actiona diferit, nu va exista o singura modalitate de reactie. Nu cred ca obligatoriu se va micsora numarul celor care primesc bonuri, mai ales ca acest drept este trecut in contractele de munca. Daca se schimba si se renegociaza contractele din cauza introducerii contributiilor sociale, s-ar putea sa apara situuatii in care sa se rediscute problema aceasta, caci se va renegocia tot contractul”, spune consultantul fiscal, Dan Schwartz.

sursa: Digi 24

(Visited 3,528 times, 1 visits today)

One Response to Ce se intampla cu tichetele de masa de la 1 ianuarie 2018? Vezi ce spun consultantii fiscali

  1. Ely says:

    Art 25 din Codul fiscal:
    (3) Următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată:……
    c) cheltuielile reprezentând tichetele de masă și vouchere de vacanță acordate de angajatori, potrivit legii;

    Deci: Unde este legatura cu cheltuielile sociale?
    Chiar trebuie sa trecem peste chestiuni de minima deontologie ca sa fim in trend, adica sa criticam orice masura fiscala?!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.