Legea nr. 209/2017 pentru modificarea si completarea Codului fiscal, 07.11.2017

In M.O nr. 875/07.11.2017 a fost publicata Legea nr. 209/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
Iata ce cuprinde:

*La articolul 456 alineatul (1), dupa litera w) se introduce o noua litera, litera x), cu urmatorul cuprins:
” x) cladirile clasate ca monumente istorice, de arhitectura sau arheologice, indiferent de titularul dreptului de proprietate sau de administrare, care au fatada stradala si/sau principala renovata sau reabilitata conform prevederilor Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, cu exceptia incaperilor care sunt folosite pentru activitati economice.”

*La articolul 456 alineatul (2), litera a) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
” a) cladirile care, potrivit legii, sunt clasate ca monumente istorice, de arhitectura sau arheologice, muzee ori case memoriale, altele decat cele prevazute la alin. (1) lit. x);”.

*La articolul 464 alineatul (1), dupa litera y) se introduce o noua litera, litera z), cu urmatorul cuprins:
z) suprafetele construite ale terenurilor aferente cladirilor clasate ca monumente istorice, de arhitectura sau arheologice, prevazute la art. 456 alin. (1) lit. x), indiferent de titularul dreptului de proprietate sau de administrare, cu exceptia terenurilor care sunt folosite pentru activitati economice.”

* La articolul 464 alineatul (2), litera i) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
” i) terenurile, inclusiv zonele de protectie instituite, ocupate de cladirile clasate ca monumente istorice, de arhitectura sau arheologice, muzee ori case memoriale, altele decat cele prevazute la art. 456 alin. (1) lit. x), cu exceptia terenurilor care sunt folosite pentru activitati economice;”.

* La articolul 464 alineatul (2), dupa litera r) se introduce o noua litera, litera s), cu urmatorul cuprins:
s) potrivit legii, consiliile locale pot reduce impozitul pe suprafetele neconstruite ale terenurilor cu regim de monument istoric, in functie de suprafata afectata si de perioada punerii monumentelor istorice la dispozitia publicului pentru vizitare, precum si institutiilor specializate pentru cercetare.”

*Prin derogare de la dispozitiile art. 4 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, prezenta lege intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2018.

(Visited 952 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.