Vezi aici Normele metodologice de aplicare a Legii zilierilor

In Monitorul Oficial nr. 300 din 2 mai 2011 a fost publicat  Ordinul ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale interimar nr. 1439/29.04.2011 si Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 1.930/28.04.2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, prin care se reglementeaza modul de intocmire al Registrului de evidenta a zilierilor si de plata a  acestora.

Vezi aici Normele metodologice de aplicare a Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri

Veniturile realizate de zilieri sub forma remuneratiei zilnice pe fiecare beneficiar de lucrari este venit asimilat salariilor, pentru care se datoreaza impozit in cota de 16%.

Nu se datoreaza contributii sociale obligatorii nici de catre zilier, nici de catre beneficiar.

Calculul si retinerea impozitului datorat se efectueaza de catre beneficiarii de lucrari, la data fiecarei plati a remuneratiei brute zilnice.

Virarea la bugetul de stat a impozitului calculat si retinut de fiecare beneficiar de lucrari se va efectua pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se platesc aceste venituri.

Activitatea desfasurata de zilieri nu confera acestora calitatea de asigurat in sistemul public de pensii, sistemul asigurarilor sociale pentru somaj si nici in sistemul de asigurari sociale de sanatate. Acestia vor putea incheia, optional, o asigurare de sanatate si/sau de pensie.

Pentru informatii suplimentare legate de Registrul de evidenta a zilierilor, contribuabilii persoane juridice se pot adresa Inspectoratul Teritorial de Munca, care distribuie la cerere si contra cost acest document.

Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 575 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.