REVISAL: salvarea bazei de date (info utile – cum se face)

Registrul general de evidenta a salariatilor, cunoscut in practica si sub denumirea de Revisal, a fost stabilit cu scopul de a inlocui carnetele de munca reglementate de Decretul nr.92/1976, abrogat la 1 ianuarie 2011.

Elena Savciuc a mai publicat si:
* Revisal – ghid practic de completare si transmitere
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare
*(EDITABIL) Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic

Revisal este denumirea aplicatiei informatice, pusa la dispozitia angajatorilor de catre Inspectia Muncii, pentru infiintarea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor, in conformitate cu prevederile HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor.

Aceasta aplicatie, cu rolul de a asigura evidenta elementelor esentiale ale contractului individual de munca incheiat intre angajator si salariat, permite inregistrarea de informatii intr-o baza de date proprie angajatorilor si transmiterea acestora catre baza de date constituita la nivel national de Inspectia Muncii.

Aplicatia Revisal poate fi descarcata gratuit de pe pagina de internet a Inspectiei Muncii, accesand site-ul www.inspectiamuncii.ro, de catre orice angajator si poate gestiona simultan, in mod independent, mai multe registre electronice ale mai multor angajatori.

Registrul general de evidenta a salariatilor poate fi completat de catre angajatori si cu ajutorul aplicatiilor informatice proprii de gestiune a salariatilor. Aceste aplicatii trebuie sa cuprinda si sa furnizeze elemente obligatorii similar aplicatiei informatice puse la dispozitie de Inspectia Muncii. Specificatiile tehnice ale fisierelor pot fi obtinute de pe pagina de internet a Inspectiei Muncii www.inspectiamuncii.ro sau de la sediul inspectoratelor teritoriale de munca.

Sub aspectul constituirii, stocarii si utilizarii bazelor de date, registrul general de evidenta a salariatilor este supus exigentelor reglementarilor legale pentru asigurarea protectiei datelor cu caracter personal.

Revisal: salvarea bazei de date

Pentru a preveni pierderea accidentala a datelor din aplicatia Revisal este important sa se faca salvari ale bazei de date dupa orice modificare a datelor din aplicatie sau macar periodic.

Este recomandat ca salvarea datelor sa se faca pe un suport extern de stocare (stick usb, CD, DVD, hard disk extern), pe alta partitie sau in cloud, de fiecare data cand se genereaza fisierul .rvs pentru ca, in cazul pierderii datelor, sa poata fi restaurate. Aceasta se face din meniul „Instrumente” – “Salvare baza de date”.

Pentru salavarea datelor unui singur angajator inregistrat in baza de date, se vor apela operatiunile de export/import iar pentru recuperarea mai multor angajatori inregistrati in baza de date, se vor apela operatiunile de Salvare/Restaurare.

Salvarea este utila pentru a preveni pierderea accidentala a datelor ca urmare a unor evenimente nedorite cum ar fi stergerea accidentala, defectiuni hardware, virusarea calculatorului, etc.

Functionalitatile „Salvare baza de date” si „Export angajator”, respectiv „Restaurare baza de date” si „Import angajator” sunt echivalente in cadrul aplicatiilor Revisal prin care se gestioneaza registrul unui singur angajator.

Mai nou, fisierele .rvs generate din versiunea 6.0.5/6.0.6/6.0.7/6.0.8 a aplicatiei Revisal pentru transmiterea informatiilor in sistemul Reges pot fi importate in aplicatia Revisal, in vederea recuperarii bazei de date.

In cazul in care acestea au fost generate din versiunea 5.0.8, 5.0.6 sau o alta versiune, acestea nu sunt structurate corespunzator pentru a fi importate in aplicatia Revisal.

Versiunea aplicatiei Revisal in care urmeaza a fi importat fisierul .rvs in vederea recuperarii bazei de date trebuie sa fie identica cu versiunea aplicatiei din care a fost generat fisierul.

savciuc1Autor: Elena Savciuc, expert legislatia muncii, membru UNELM
* Experienta de peste 15 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 700 de angajati din industria prelucratoare, constructii si call center

(Visited 3,471 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.