Cand pot fi ridicate masurile asiguratorii? Vezi aici raspunsul ANAF

Intrebare: Cand pot fi ridicate masurile asiguratorii sub forma popririi asiguratorii de catre creditorul fiscal?

* Regulament intern: model si documente conexe

Raspuns ANAF: Conform Codului de procedura fiscala masurile asiguratorii se ridica, in tot sau in parte, prin decizie motivata, de catre creditorul fiscal, cand au incetat motivele pentru care au fost dispuse sau la constituirea garantiei prevazute in Codul de procedura fiscala, dupa caz.

In situatia in care au fost instituite masuri asiguratorii si au fost sesizate organele de urmarire penala potrivit legii, dupa comunicarea solutiei date de catre organele de urmarire penala sau hotararii judecatoresti, in cazul in care masurile asiguratorii instituite de catre organul fiscal competent nu se transforma in masuri executorii potrivit legii, acestea se ridica de catre organul care le-a dispus.

Baza legala: Legea nr 207 / 2015 articolul 213 al.1, 2, 8 si art.214 al.1 si 2

(Visited 156 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


9 − five =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.287 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.