Care este regimul fiscal al cheltuielilor cu tichetele cadou?

Intrebare: Care este regimul fiscal al cheltuielilor cu tichetele cadou acordate in cadrul campaniei de promovare persoanelor fizice care nu sunt salariatii societatii ?


* Regulament intern: model si documente conexe
* Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare

Raspuns ANAF: Potrivit Codului fiscal cheltuielile efectuate in scopul desfasurarii activitatii economice sunt luate in considerare la determinarea rezultatului fiscal.

Potrivit normelor metodologice cheltuielile pentru marketing, studiul pieței, promovarea pe piețele existente sau noi, participarea la târguri și expoziții, la misiuni de afaceri, editarea de materiale informative proprii sunt considerate cheltuielile efectuate in scopul desfasurarii activitatii economice.

Tichetele cadou acordate persoanelor fizice in afara unei relatiei generatoare de venituri din salarii in scopul campaniei de marketing sau in scopul stimularii vanzarilor sunt considerate cheltuieli deductibile la calculul rezultatului fiscal.

Baza legala:

Legea nr 227 / 2015 articolul 19 alin. (1), art. 25 alin. (1)
Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct. 13 alin. (1) lit,c)

Sursa: ANAF

(Visited 314 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


3 × five =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.287 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.