Bilant la 31.12.2018: ordinul 10/2019 privind intocmirea si depunerea acestuia

Ordinul nr. 10/2019 privind principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice si pentru reglementarea unor aspecte contabile.
Principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale
I. Prevederi generale
1.1. Entitatile prevazute la art. 3 din ordin intocmesc situatii financiare anuale potrivit Reglementarilor contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.802/2014, cu modificarile si completarile ulterioare.
1.2. Entitatile prevazute la art. 4 din ordin intocmesc situatii financiare anuale potrivit Reglementarilor contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2.844/2016, cu modificarile si completarile ulterioare.
1.3.
(1) Persoanele juridice fara scop patrimonial care nu desfasoara activitati economice intocmesc situatii financiare anuale la 31 decembrie compuse din bilant prescurtat si contul prescurtat al rezultatului exercitiului, utilizând programul de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice pentru acestea.
(2) Persoanele juridice fara scop patrimonial care desfasoara activitati economice intocmesc situatii financiare anuale la 31 decembrie compuse din bilant si contul rezultatului exercitiului, utilizând programul de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice pentru acestea. Pentru activitatile economice desfasurate, potrivit legii, de catre persoanele juridice fara scop patrimonial, Reglementarile contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 3.103/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, se completeaza, dupa caz, cu Reglementarile contabile aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.802/2014, cu modificarile si completarile ulterioare.
1.4.
(1) Entitatile autorizate, reglementate si supravegheate de Banca Nationala a României, respectiv de Autoritatea de Supraveghere Financiara, vor depune la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice situatii financiare anuale, in formatul si in termenele prevazute de reglementarile emise de Banca Nationala a României, respectiv de Autoritatea de Supraveghere Financiara.
(2) Situatiile financiare anuale intocmite de entitatile autorizate, reglementate si supravegheate de Banca Nationala a României, respectiv Autoritatea de Supraveghere Financiara, cu exceptia situatiilor financiare anuale individuale conforme cu IFRS, vor fi insotite de formularul “Date informative” si formularul “Situatia activelor imobilizate”, in formatul stabilit de Banca Nationala a României, respectiv de Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Descarca de aici ordinul 10/2019, in format PDF

(Visited 3,697 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.