ITM: informare privind incetarea valabilitatii contractului colectiv de munca

Incepand cu data de 09.03.2022 inceteaza starea de alerta privind stabilirea masurilor care se aplica pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Vezi si:
*(EDITABIL) Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practice, actualizat la zi
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*Salarizarea in sectorul privat – ghid practic si modele documente editabile, actualizat la zi

In acest context, valabilitatea contractelor colective de munca mentinuta pe durata starii de alerta se prelungeste pentru o perioada de 90 de zile, potrivit dispozitiilor art. 20 alin.1 din Legea nr. 55/15.05.2020, privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,
In cazul contractelor colective de munca prevazute anterior, partile au obligatia initierii negocierii colective in termen de 45 de zile de la incetarea starii de alerta conf. art.20 alin.2 din Legea nr. 55/15.05.2020.

Astfel, contractul colectiv de munca negociat la nivelul societatii a carui valabilitate a fost mentinuta nu expira la data incetarii starii de alerta, valabilitatea acestuia se prelungeste pentru o perioada de 90 de zile, timp in care aveti obligatia negocierii colective, conform art. 129 alin.1 din Legea Dialogului Social nr.62/2011 republicata.

Sursa: ITM Salaj

(Visited 1,460 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.