Angajatii din Romania vor avea acces online la datele proprii din REVISAL

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege prin care angajatii din Romania vor avea acces, online si neingradit, la datele proprii din Registrul de evidenta a salariatilor (REVISAL), informeaza news.ro.

Vezi si:
*(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic

Astfel, angajatii vor putea vedea, oricand, informatiile privind contractele de munca si vechimea, dar si daca angajatorii le-au platit contributiile catre stat.

De asemenea, in Registrul de evidenta a salariatilor vor fi incluse, de acum inainte, si informatii despre nivelul si specialitatea studiilor absolvite, pentru a veni in sprijinul celor care ocupa functii pentru care sunt obligatorii anumite calificari.

Registrul general de evidenta a salariatilor, cunoscut in practica si sub denumirea de Revisal, a fost stabilit cu scopul de a inlocui carnetele de munca reglementate de Decretul nr.92/1976, abrogat la 1 ianuarie 2011.

Revisal este denumirea aplicatiei informatice, pusa la dispozitia angajatorilor de catre Inspectia Muncii, pentru infiintarea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor, in conformitate cu prevederile HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor.

Aceasta aplicatie, cu rolul de a asigura evidenta elementelor esentiale ale contractului individual de munca incheiat intre angajator si salariat, permite inregistrarea de informatii intr-o baza de date proprie angajatorilor si transmiterea acestora catre baza de date constituita la nivel national de Inspectia Muncii.

(Visited 436 times, 1 visits today)

One Response to Angajatii din Romania vor avea acces online la datele proprii din REVISAL

  1. Stanciu Liliana says:

    Bună seara. Cum pot vedea datele mele din Revisal? Trebuie sa descarc vreo aplicație? Cum procedez? Unde și cum ma loghez?
    Mulțumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published.