Sinteza saptamanii 1-5 mai 2017 (Concediul fara plata se opereaza obligatoriu in Revisal?…)

In materialul de fata va prezentam cele mai importante articole din saptamana recent incheiata.


*Concediul fara plata se opereaza obligatoriu in Revisal?
Codul muncii republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, prevede la art.153 ca pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concedii fara plata. Durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern

*Absentele nemotivate suspenda preavizul in cazul demisiei?
Potrivit prevederilor art.81 alin.(1) – (6) din Codul muncii republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz, fara a fi necesara motivarea demisiei.

*Revisal 2017: serviciile suport Revisal au fost sistate !
Incepand cu 01.05.2017 serviciile de suport oferite de Teamnet pentru aplicatia Revisal si sistemul informatic REGES prin email la adresele suport.ITM@teamnet.ro / suportregistru@inspectiamuncii.ro si telefonic la numarul 031.8601901 au fost intrerupte.

*Principalele obligatii declarative si de plata cu termen in luna mai 2017
ANAF informeaza contribuabilii cu privire la formularele pe care trebuie sa le depuna la organul fiscal competent, dupa caz, la termenele limita precizate mai jos, in luna mai 2017 si in privinta platilor pe care trebuie sa le efectueze, dupa caz, pana la data de 25 mai 2017.

(Visited 647 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.