Obligatii fiscale declarative cu termen 25 mai 2017

ANAF reaminteste contribuabililor ca obligatiile fiscale declarative cu termen 25 mai 2017 sunt urmatoarele:


Depunerea Declaratiei 097 „Notificare privind aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare” de catre persoanele impozabile inscrise in „Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare, a caror perioada fiscala este luna si care au depasit cifra de afaceri de 2.250.000 lei in luna aprilie 2017, sau de catre persoanele care doresc, prin optiune, sa iasa din sistemul TVA la incasare.
Depunerea Declaratiei 100 „Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat”, cu termen lunar, pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii aprilie 2017 si plata acestor obligatii.
Depunerea Declaratiei 112 „Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate”, cu termen lunar, pentru obligatiile aferente lunii aprilie 2017 si plata acestor obligatii.
Depunerea Declaratiei 200 – „Declaratie privind veniturile realizate din Romania”, de catre persoanele fizice care au realizat in anul 2016 in mod individual sau in asociere venituri in bani sau in natura din Romania provenind din: activitati independente; cedarea folosintei bunurilor; activitati agricole pentru care venitul net se determina in sistem real; transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, operatiuni de vanzare cumparare de valuta la termen. Atentie! Declaratia 200 se poate depune online prin intermediul Spatiului Privat Virtual, prin internet, la ghiseu sau prin posta.
Depunerea Declaratiei 201 – „Declaratie privind veniturile realizate din strainatate” de catre persoanele fizice rezidente romane cu domiciliul in Romania care au realizat in anul 2016 venituri din strainatate, ca urmare a desfasurarii activitatii in strainatate provenind din: profesii libere; activitati comerciale; valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala; cedarea folosintei bunurilor; activitati agricole; dividende;dobanzi; premii; jocuri de noroc; transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal; castiguri din transferul titlurilor de valoare; operatiuni de vanzare cumparare de valuta la termen, etc.
Depunerea Declaratiei 220 – „Declaratie privind venitul estimat/norma de venit” de catre persoanele fizice care in anul 2016 au realizat pierderi si cei care au realizat venituri pe perioade mai mici decat anul fiscal, precum si cei care, din motive obiective, estimeaza ca vor realiza venituri care difera cu cel putin 20% fata de anul fiscal anterior. Se depune impreuna cu declaratia 200.
Depunerea Declaratiei 221 – „Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit” de catre contribuabilii care realizeaza in anul 2017 venituri din agricultura (cultivarea si valorificarea florilor, legumelor si zarzavaturilor, in sere si solarii special destinate acestor scopuri si/sau in sistem irigat; cultivarea si valorificarea arbustilor, plantelor decorative si ciupercilor; exploatarea pepinierelor viticole si pomicole si altele asemenea), pentru care venitul se determina pe baza de norma de venit.
Depunerea Declaratiei 223 – „Declaratie privind veniturile estimate pentru asocierile fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale” de catre asocierile care, in anul anterior, au realizat pierderi si cele care au realizat venituri pe perioade mai mici decat anul fiscal, precum si cele care, din motive obiective, estimeaza ca vor realiza venituri care difera cu cel putin 20% fata de cele din anul fiscal anterior.
Depunerea Declaratiei 224 „Declaratia privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania” – pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii aprilie 2017.
Depunerea Declaratiei 230 „Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual” de catre persoanele fizice care in anul 2016 au realizat venituri din salarii si asimilate acestora sau din pensii, in urmatoarele situatii: au efectuat in anul de raportare cheltuieli pentru acordarea de burse private conform Legii nr. 376/2004 privind bursele private, cu modificarile ulterioare, si solicita restituirea acestora; opteaza pentru virarea unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul anual, pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii sau a unitatilor de cult. Atentie! Declaratia 230 se poate depune online prin intermediul Spatiului Privat Virtual, prin internet, la ghiseu sau prin posta.
Depunerea Declaratiei 300 „Decontul de taxa pe valoarea adaugata”, cu termen lunar, pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii aprilie 2017 si plata acestora. Atentie! Decontul se depune si de contribuabilii care au solicitat scoaterea din evidenta ca platitor de TVA conform art. 310 alin. (7) din Codul fiscal pana la 10 aprilie 2017;
Depunerea Declaratiei 301 „Decontul special de taxa pe valoarea adaugata”, de catre contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA, conform art. 317 din Codul Fiscal si care au efectuat: achizitii intracomunitare in luna precedenta, achizitii intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi conform noului Cod fiscal, contribuabilii care au efectuat achizitii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA, precum si pentru contribuabilii neinregistrati si care nu au obligatia inregistrarii, care au efectuat achizitii intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile.
Depunerea Declaratiei 307 „Declaratie privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaugata”, depune de catre:
– persoana impozabila beneficiara a transferului de active prevazut la art. 270 alin. (7) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, in calitate de succesor al cedentului in ceea ce priveste ajustarea dreptului de deducere, daca nu este inregistrata in scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal si nici nu se inregistreaza in scopuri de TVA ca urmare a transferului;
– locatarul/utilizatorul activelor corporale fixe achizitionate printr-un contract de leasing, daca transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor are loc dupa scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA a locatarului/utilizatorului in baza prevederilor art. 310 alin. (7) din Codul fiscal;
– persoana impozabila pentru care inregistrarea in scopuri de TVA a fost anulata conform art. 316 alin. (11) lit. a) – e) sau lit. g) din Codul fiscal, care nu a efectuat ajustarile de taxa conform reglementarilor legale din Codul fiscal in ultimul decont depus inaintea scoaterii din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA sau care a efectuat ajustari incorecte.
Depunerea Declaratiei 311 „Declaratia privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153, alin. (9) lit. a) – e) din Codul Fiscal”, de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 216, alin. (9) lit. a) – e) din Codul Fiscal, pentru declararea si plata TVA aferenta: livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii efectuate si/sau achizitiilor de bunuri si/sau de servicii efectuate ulterior anularii codului de inregistrare in scopuri de TVA. Reglementare: O.P.A.N.A.F. nr. 795/2016;

* Depunerea Declaratiei 390 VIES „Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare” pentru obligatiile de declarare aferente operatiunilor desfasurate in luna aprilie 2017.
Sursa: DGRFP Ploiesti

(Visited 467 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.