Formularul 014 – Notificare privind modificarea anului fiscal – a fost modificat. Nu uitati sa completati varianta noua

ANAF informeaza contribuabilii care doresc sa isi modifice anul fiscal ca pot completa o noua varianta a formularului (014), publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 401/29.05.2017 prin O.P.A.N.A.F. nr. 1546/2017 pentru aprobarea modelului si continutului formularului (014) “Notificare privind modificarea anului fiscal”.


Acest formular se utilizeaza de catre contribuabili pentru efectuarea optiunii de modificare a anului fiscal si de depune la organul fiscal competent, dupa cum urmeaza:
– in termen de 15 zile de la data inceperii anului fiscal modificat sau de la data inregistrarii contribuabilului, dupa caz;
– in termen de 15 zile de la data inceperii noului an fiscal modificat, in cazul modificarii perioadei anului fiscal modificat;
– pana la data de 25 a celei de-a treia luni inclusiv, de la data la care s-ar fi inchis anului fiscal modificat, in cazul in care anul fiscal modificat redevine an fiscal calendaristic.

Formularul (014) se completeaza in 2 exemplare si se depune astfel:
– un exemplar, semnat conform legii, la unitatea fiscala, direct la registratura sau la posta, prin scrisoare recomandata;
– un exemplar se pastreaza de catre contribuabil.

Sursa: AJFP Braila

(Visited 215 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


6 − two =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.