Se majoreaza pensiile si indemnizatia de crestere a copilului

Guvernul Romaniei a adoptat ieri o Ordonanta de urgenta prin care indemnizatia minima de crestere a copilului se va majora la 1.250 de lei, de la 1 ianuarie 2018, fata de 1.233 de lei cat este in prezent.


Pentru asigurarea acestei majorari, indemnizatia de crestere a copilului nu va mai fi raportata la salariul minim, ci la Indicele Social de Referinta (ISR). In prezent, valoarea ISR este stabilita la 500 de lei, iar indemnizatia va avea valoarea a 2,5 ISR.

Ordonanta adoptata ieri de Guvern prevede si cresterea pensiei minime de la 520 de lei la 640 de lei, dar si a punctului de pensie de la 1.000 de lei la 1.100 de lei, incepand cu 1 iulie 2018.

Aceste masuri vin la pachet cu reducerea procentului de plata catre Pilonul II de pensii, de la 5,1% la 3,75%, fara a fi afectata valoarea nominala din prezent. Mai precis, suma care este achitata astazi catre administratorii Pilonului II va fi cel putin aceeasi anul viitor, dar scaderea procentului este necesara ca urmare a cresterii salariului mediu cu 20%, de la 1 ianuarie 2018, masura pe care guvernul o are in vedere in perioada imediat urmatoare.

Contabun.ro a publicat si:
*Olguta Vasilescu: Vom prelungi perioada de introducere a contractelor individuale de munca
*Guvern a adoptat ordonanta de urgenta care modifica esential Codul Fiscal

Sursa: Ministerul Muncii

(Visited 702 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.