OUG 79/2017, de modificare a Codului Fiscal, a fost aprobata in plenul Senatului

Senatul a aprobat, luni, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 79/2017, care prevede transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat si reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, in conditiile in care Opozitia a acuzat ca amendamentele depuse nu apar in raportul proiectului.
Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 79/2017 a fost adoptat cu 71 de voturi favorabile si 37 impotriva.

Grupul parlamentar al USR a solicitat retrimiterea proiectului la comisie pentru raport suplimentar, insa plenul a respins aceasta cerere. Senatorul USR Nicoleta Dinu a acuzat faptul ca cele 60 de amendamente nu au fost supuse la vot in comisia raportoare.

Singurul amendament admis de plen a fost al senatorului PSD Ecaterina Andronescu, potrivit caruia ”finantarea proiectelor de cercetare-dezvoltare-inovare nu este purtatoare de TVA. Documentul justificativ pe baza caruia se face decontarea proiectelor este situatia de lucrari”.

OUG 79 a fost adoptata de Guvern pe 8 noiembrie, una dintre principalele prevederi fiind transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat, o masura contestata de sindicate, de mediul de afaceri si de partidele de opozitie. O alta prevedere este reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, masura criticata de primari, care afirma ca vor ramane fara bani de investitii, iar unele administratii locale ar putea intra in incapacitate de plata.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Impozit pe profit si impozit micro: modificari de la 01.01.2018 (OUG 79/2017)
*Contributii sociale: modificari de la 01.01.2018 (OUG 79/2017)
*Impozit pe venit: modificari de la 01.01.2018 (OUG 79/2017)

Sursa: mediafax

(Visited 607 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 4 = nine

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.