O persoana isi poate intrerupe concediul de odihna prin concediul medical? Afla aici raspunsul

Intrebare: O persoana isi poate intrerupe concediul de odihna prin concediul medical? Restul de concediu de odihna poate fi luat ulterior (nu in continuare dupa finalizarea concediului medical)?

*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizate la zi
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi

Raspuns Elena Savciuc, expert legislatia muncii www.contabun.ro:

Art.16 alin.(1) din OUG nr. 158/2005  prevede ca asiguratii a caror incapacitate temporara de munca a survenit in timpul concediului de odihna sau al concediului fara plata beneficiaza de indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, concediul de odihna sau fara plata fiind intrerupt, urmand ca zilele neefectuate sa fie reprogramate.

Iar Codul muncii la art.145 alin.(5) prevede ca in situatia in care incapacitatea temporara de munca sau concediul de maternitate, concediul de risc maternal ori concediul pentru ingrijirea copilului bolnav a survenit in timpul efectuarii concediului de odihna anual, acesta se intrerupe, urmand ca salariatul sa efectueze restul zilelor de concediu dupa ce a incetat situatia de incapacitate temporara de munca, de maternitate, de risc maternal ori cea de ingrijire a copilului bolnav, iar cand nu este posibil urmeaza ca zilele neefectuate sa fie reprogramate.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Concediul de odihna pentru un salariat care lucreaza 3 zile pe saptamana
*Concediu de odihna pentru angajatii noi – cand poate fi solicitat

savciuc1Autor:
Elena Savciuc, expert legislatia muncii contabun.ro
*Experienta de peste 10 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 700 de angajati din industria prelucratoare, constructii si call center
*Master “Dreptul muncii, relatii de munca si industriale” – Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
*Profil Linkedin Elena Savciuc

(Visited 2,138 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.