(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizare ianuarie 2024

Regulamentul intern este documentul prin care angajatorul stabileste regulile de desfasurare a activitatii in unitate, fiind denumit de unii autori si legea disciplinara dintr-o unitate.

Intocmirea regulamentului intern este atributul exclusiv al angajatorului, sindicatul sau reprezentantii salariatilor fiind doar consultati.

Regulamentul intern este singurul document prin care angajatorul poate stabili propriile reguli in unitate, cu conditia ca acestea sa nu contravina legii.

De ce sa achizitionati lucrarea “Regulament intern: model si documente conexe”?
*gasiti un model de regulament intern in format editabil, care trebuie doar personalizat si folosit;
*gasiti un model de procedura privind utilizarea semnaturii electronice pentru intocmirea inscrisurilor/documentelor din domeniul relatiilor de munca rezultate la incheierea contractului individual de munca, pe parcursul executarii acestuia sau la incetarea contractului individual de munca;
*gasiti un model procedura privind solutionarea pe cale amiabila a conflictelor individuale de munca, a cererilor sau a reclamatiilor individuale ale salariatilor, a sesizarilor privind discriminarea si hartuirea;
*gasiti reguli prevind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare si hartuire la locul de munca;
*gasiti model nota de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal;
*gasiti o serie de drepturi si obligatii particulare care nu sunt indicate la art.39-40 din Codul muncii;
*gasiti enumerate fapte ce constituie abateri disciplinare, reguli, proceduri ce dezvolta prevederile generale prevazute de lege;
*gasiti si alte modele de documente necesare care trebuie sa insoteasca regulamentul intern;
*gasiti indicatii pentru a completa corect regulamentul intern;
*aveti siguranta intocmirii unui document complet, care respecta prevederile legale actualizate la zi.
*lucrarea este livrata atat in format pdf cat si in format word, fiind usor de utilizat.

In 03.01.2024 lucrarea a fost actualizata, dupa cum urmeaza:
– Au fost aduse actualizari art.7 din modelul de regulament intern cu privire la optiunea salariatilor care desfasoara activitati de creare de programe pentru calculator, precum si a celor care desfasoara activitati in sectoarele constructii, agricultura si in industria alimentara de a opta pentru plata contributiei la fondul de pensii administrat privat (pilon II), precum si de a renunțarea la optiunea exprimata, in baza prevederilor OUG nr.115/2023.
– Au fost aduse actualizari notei de subsol (137) de la art.35 alin.(2) din modelul de regulament intern cu privire la prelungirea masurii scutirii de la taxe (impozit pe venit si contributii sociale) a sumei de 200 lei pentru salariatii incadrati cu salariul minim si a caror venit brut nu depaseste 4000 lei, pana la 31 decembrie 2024, in baza OUG nr.115/2023.
– Au fost aduse actualizari notei de subsol (221) de la art.131 alin.(4) lit.i) cu privire la abrogarea prevederii din Codul fiscal care stabilea posibilitatea acordarii indemnizatiei de telemunca ca venit neimpozabil si nesupus contributiilor sociale in limita unui plafon lunar de 400 lei corespunzator numarului de zile din luna in care persoana fizica desfasoara activitate in regim de telemunca, in baza OUG nr.115/2023.
– A fost mutat modelul de ghid privind prevenirea si combaterea hartuirii pe criteriul de sex, precum si a hartuirii morale la locul de munca, de la capitolul V. Model documente anexa la regulamentul intern, anexa 4, ca document distinct la capitolul VIII. Model ghid privind prevenirea si combaterea hartuirii pe criteriul de sex, precum si a hartuirii morale la locul de munca.

Mai multe detalii despre lucrarea Regulament intern, model si documente conexe gasiti AICI

savciuc1Autor: Elena Savciuc, expert legislatia muncii, membru acreditat UNELM
*Experienta de peste 15 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 700 de angajati din industria prelucratoare, constructii si call center

(Visited 2,963 times, 12 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.