(PDF) OG 23/2017: plata defalcata a TVA (MO 706/2017)

Plata defalcata a TVA va fi aplicata obligatoriu incepand cu 1 ianuarie 2018, a anuntat ministrul finantelor.
*Regulament intern: model si documente conexe
*145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

Acesta a precizat ca, optional, firmele pot sa aplice sistemul si de la 1 octombrie anul acesta, lucru pentru care vor primi facilitati fiscale.

Potrivit actului normativ adoptat de Executiv, in perioada premergatoare aplicarii obligatorii a masurii, respectiv 1 octombrie – 31 decembrie 2017, agentii economici pot opta pentru aplicarea optionala a platii defalcate a TVA, acestia beneficiind de unele facilitati precum anularea penalitatilor de intarziere aferente obligatiilor fiscale principale reprezentand TVA, restante la 30 septembrie 2017, in anumite conditii, dar si acordarea unei bonificatii de 5% la plata impozitului pe profit sau, dupa caz, a impozitului pe veniturile microintreprinderilor.

Sistemul split TVA, ce vizeaza toate firmele obligate sa achite TVA la stat, a fost aprobat prin Ordonanta Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcata a TVA. Actul normativ a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 706 din 31 august 2017 si va intra în vigoare la data de 3 septembrie 2017.

Descarca, de aici, gratuit, forma oficiala a Ordonantei Guvernului nr. 23/2017, in format PDF

Contabun.ro a mai publicat si:
*Guvernul a decis: TVA split intra in vigoare de la 1 ianuarie 2018
*Split TVA: cateva detalii despre acest mecanism (Ministerul Finantelor)
*TVA split: vezi aici de cand devine masura obligatorie

(Visited 2,716 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× seven = 35

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.