Formularul 050 se va modifica (comunicat ANAF)

Pe site-ul ANAF a fost publicat un comunicat cu privire la modificarea formularului 050.


*Regulament intern: model si documente conexeactualizat la zi
*Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesareactualizat la zi

 

Agentia Nationala de Administrare Fiscala modifica, prin proiect de ordin, instructiunile de completare ale Formularul 050 – Cerere de inregistrare/modificare a domiciliului fiscal al contribuabilului – in sensul precizarii situatiilor in care contribuabilii au obligatia depunerii acestui formular.

Reamintim ca, prin Ordonanta Guvernului nr. 30/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, a fost modificat art. 32, in sensul introducerii unui nou alineat, alineatul (5), astfel: “(5) Modificarea domiciliului sau sediului social care reprezinta si domiciliu fiscal are ca efect si modificarea de drept a domiciliului fiscal, iar contribuabilul/platitorul nu are obligatia depunerii cererii de modificare a domiciliului fiscal. In acest caz, transferul dosarului fiscal al contribuabilului/platitorului de catre vechiul organ fiscal central catre noul organ fiscal central se face in termen de 15 zile lucratoare de la data inscrierii in registrele in care, potrivit legii, se inregistreaza modificarile privind sediul social/domiciliul.”

Contabun.ro a mai publicat si:
*Schimbarea domiciliului fiscal: depunem formularul 050 sau declaratia de mentiuni 013? Vezi raspunsul ANAF
*Depunerea formularului 050 „ Cerere de Inregistrare/Modificare a domiciliului fiscal al contribuabiulului”: info utile

(Visited 506 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


9 + four =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.287 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.