Plata anticipata a impozitului pe venit aferenta trimestrului II 2014: termen, 25 iunie

ANAF reaminteste contribuabililor persoane fizice organizate ca intreprinderi individuale, intreprinderi familiale, persoane fizice autorizate care realizeaza venituri din activitati independente (comerciale, prestari servicii), precum si din profesii libere si cei care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor, indiferent daca sunt impusi in sistem real sau la norma de venit, ca au obligatia sa efectueze plati anticipate in contul impozitului pe venit aferent trimestrului II 2014.

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

De asemenea, contribuabilii care desfasoara activitati independente sau profesii libere vor plati si contributia de asigurari sociale de sanatate in cota de 5,5% si dupa caz, contributia de asigurari sociale in cota de 31,3%, reprezentand plati anticipate aferente trimestrului II 2014.

Plata anticipata a impozitului pe venit si a contributiilor sociale se poate face pana miercuri 25 iunie, la trezoreria de care apartine unitatea fiscala in raza careia au domiciliul contribuabilii.

Pentru neachitarea la termenul de scadenta de catre debitor a obligatiilor de plata, se datoreaza dupa acest termen dobanzi si penalitati de intarziere. Nivelul dobanzii este de 0,03% pentru fiecare zi de intarziere iar nivelul penalitatii de intarziere este de 0,02% pentru fiecare zi de intarziere.

Sursa: DGRFP Galati

(Visited 389 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.